Lagbanner
Estadio Ramon de Carranza, 2022-09-10 18:30

Cádiz - Barcelona

Inför: Cádiz FC – FC Barcelona

Inför: Cádiz FC – FC Barcelona

Efter en lyckad första omgång av Champions league tidigare i veckan, kastas Barça direkt in i nästa möte. Under lördagen åker ligatvåan till Andalusien och hälsar på ligajumbon Cádiz för att fortsätta övertyga och plocka hem tre nya poäng.

Barcelona är fortsatt obesegrade i inledningen av säsongen och ser ut att vara i bra form för kommande utmaningar, där ett prestigemöte med FC Bayern München väntar runt hörnet. Men allt fokus är för tillfället riktat mot veckans ligamatch.

Sedan Cádiz återkomst till La Liga, har de ännu inte förlorat mot Barça och Katalanerna har heller inte vunnit mot lördagens motstånd på 16 år. Här är hur vi tror att Xavi kommer att ställa upp sitt lag för att bryta den trenden.

Försvar



Xavi gjorde fem ändringar inför matchen mot Viktoria Plzen då vi fick se prov på djupet i truppen som gör att tränaren kan rotera ofta och ända ställa ut ett starkt lag varje gång.

Backlinjen i form av Alejandro Balde, Eric García, Araujo och Koundé har sett bra och balanserad ut i mötena med Valladolid och Sevilla och troligt är att vi kommer få se samma defensiv ställas ut på planen igen. Nyförvärven Marcos Alonso och Héctor Bellerin kan bli tillgängliga för en debut, men att få se dem i startelvan lär dröja.

Mittfält



Mittfältet i form av Pedri, Kessie och De Jong såg väldigt bra ut i Champions League-mötet tidigare i veckan och omöjligt är det inte att vi kommer få se den trion väldigt ofta i fortsättningen. Trots det vågar vi anta att Xavi fortfarande ser Busquets och Gavi som startspelare.

Dessa två förväntas att starta mot Cádiz och frågan är om Xavi väljer att vila Pedri och låta antingen De Jong eller Kessie starta i hans ställe. Matchen mot Bayern kommer att bli väldigt krävande och Xavi vill givetvis ha sina bästa spelare utvilade till det mötet.

Anfall



Överraskningen i senaste mötet var att Raphina inte fick sätta foten på planen, trots sina fina prestationen så här långt. Men han kommer med säkerhet att starta i detta ligamöte. Speciellt om Xavi väljer att vila skadebenägna och viktiga Dembéle inför tungviktsmötet med Tyskarna. Fransmannen har på sistone verkligen visat sig vara den världsklasspelare alla trodde han var. 

En annan viktig kugge i anfallet som är svår att ignorera är Lewandowski. Han väntas leda anfallet även denna gång och det tillsammans med antingen Ferran Torres eller Ansu Fati på tredjehjulet. Båda spanjorerna har visat på bra form på planen och även om kanske inte Fati är helt redo att starta två matcher i rad, skulle det inte ses som en chock om han startar.
 



Möjlig startelva: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Eríc, Balde; De Jong, Busquets, Gavi; Raphinha, Lewandowski, Ferran
 

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962022-09-09 16:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona