Lagbanner
Mendizorrotza, 2022-01-23 21:00

Alaves - Barcelona

Inför Deportivo Alavés – FC Barcelona
Det måste bli 3 poäng från morgondagens match!

Inför Deportivo Alavés – FC Barcelona

Imorgon skall Barca spela på Estadio Mendizorrotza utan Ousmane Dembélé. Endast 3 poäng gäller och Xavi måste hitta spelet på riktigt!

FC Barcelona har haft det lite tufft även om man har spelat bättre och bättre men det har tyvärr inte gått hela vägen i dem stora matcherna. Barca spelade mycket bra i den spanska supercupen mot Real Madrid men tyvärr vann man inte matchen. Senast i den spanska cupen mot Athletic Bilbao spelade man bra men det slutade i förlust och man åkte ur turneringen.

Nu har Barca endast Europa League och ligan kvar den här säsongen. Båda blir inte enkla då motståndet i Europa League är Napoli och i ligan satsar laget på att komma på topp 4 för att säkra sig vidare till Champions League. I ligan befinner sig Barca på en 7:e plats med 32 poäng vilket är hela 17 poäng bakom serieledarna Real Madrid.

Den tråkiga nyheten från den senaste matchen var att både Ansu Fati och Pedri klev av planen skadade. Båda hade nyligen kommit tillbaka från en långtidsskada och sedan går dem sönder. Just Ansu verkar tvingas till en ny operation.

Det som man har märkt utifrån de senaste matcherna är att Barcas försvar saknar en hel del. Det har tyvärr förekommit mycket slarv i försvaret och sedan saknar man en målfarlig anfallare som kan göra dem viktiga målen och sticka ut på ett sätt som Luis Suárez gjorde en gång i tiden. En sådan anfallare saknar Barca idag. Jag tror på Ferran Torres men det tar ett litet tag för honom att komma in i Barcas spelstil och komma tillbaka till toppformen. 

Roligt också att Nico har fått en plats i a-laget och räknas därmed inte som en spelare i Barcas b-lag.

Matchtrupp: Ej fastställd.


Trolig startelva:
                                             Ter Stegen
                   Dani Alves – Piqué – Araujo – Jordi Alba
                                    Nico – Busquets – Gavi
                       Ferran Torres – Luuk de Jong – Jugtla

Nu till John Guidettis Deportivo Aláves. Laget ligger på en 19:e plats i ligan med 17 inkasserade poäng. Under de 5 senaste matcherna har man haft 3 förluster och 2 oavgjorda. Lagets bäste målskytt är Joselu med 10 gjorda mål och 2 assist.


Matchtrupp: Ej fastställd.

Trolig startelva:
                                                      Pacheco
                   Aguirregabiria – Miazga – Laguardia – Duarte
                            Jason – Escalante – Moya – Luis Rioja
                                         Joselu – Edgar Méndez

Matchfakta:

Var: Estadio Mendizorrotza
Tid: Imorgon kl. 21:00
Domare: Jorge Figueroa

Visca el Barca!!!

Behnam Hashemi Banibehnam.fcb@gmail.com2022-01-22 20:55:39
Author

Fler artiklar om Barcelona