Lagbanner
Camp Nou, 2022-02-06 16:15

Barcelona - Atlético

Inför: FC Barcelona – Atletico Madrid
Mot Atletico Madrid har Barcelona chansen att gå upp på Champions League-plats.

Inför: FC Barcelona – Atletico Madrid

Efter nästan två veckor utan ligaspel är La Liga tillbaka. Och det med ett FC Barcelona som förstärkt truppen rejält under januarifönstret. På den motsatta planhalvan väntar Atletico Madrid.

Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traore och Pierre-Emerick Aubameyang. Så lyder Barcas januariförstärkningar. Frågan hur Laporta och Alemany lyckades ro dessa i hamn med tanke på den ekonomiska situationen får avhandlas en annan gång. Men faktum är att det är ett spännande anfall som Xavi får i uppgift att komponera. 

På söndag väntar ligafyran (den ack så viktiga fjärdeplatsen) Atletico Madrid, som ligger en poäng före i tabellen. En tuff match väntar, och visst finns det revansch att utkräva efter Atleticos utskåpning på Wanda Metropolitano i oktober. 

Säsongens mantra har varit att varje match är en final. Och så får det väl fortsätta. En seger mot Atleti och Barca befinner sig plötsligt på Champions League-mark. 

Just det. Höll på att glömma, Ousmane Dembele är kvar! Med en ledning som vill se den transfer-strejkande fransmannen på läktaren och en möjligtvis (?) pragmatisk Xavi, får vi se om det blir någon speltid för Ousmane. En som fortfarande vill se honom på planen är evighetsmaskinen Dani Alves. 

“Man måste ta vara på att Dembele fortfarande är här”, säger Alves till spanska Movistar+.

FC Barcelonas trupp:
Ter Stegen, Dest, Pique, Araujo, Busquets, Riqui Puig, Dembele, Dani Alves, Adama, Braithwaite, Neto, Nico, Pedri, Luuk de Jong, Jordi Alba, Ferran Torres, Frenkie de Jong, Mingueza, Aubameyang, Jutgla, Gavi, Ez Abde, Arnau Tenas.

Preliminär startelva:
Ter Stegen - Alves, Pique, Araujo, Alba - Busquets, Pedri, Frenkie - Ferran Torres, Luuk de Jong, Adama Traore.

Atletico Madrid:
Har haft en ojämn säsong men vändningen hemma mot Valencia innan uppehållet var ett styrkebesked. Truppmässigt är den stora frågan om Barcelona-lånet Griezmann hinner bli tillgänglig igen. 

Vad?: La Liga, omgång 23.
När?: Söndag 6/2, 16:15.
Var? C More Fotboll

Emilio Valdés Bahri2022-02-05 16:15:00
Author

Fler artiklar om Barcelona