Lagbanner
2022-10-12 21:00

Barcelona - Inter

Inför: FC Barcelona – Inter

Inför: FC Barcelona – Inter

I Champions Leagues fjärde omgång spelar Barça hemma mot italienska Inter, en final i miniformat som i praktiken avgör om katalanerna tar sig till Champions League-slutspel.

Senast lagen möttes var inte längre sedan än en vecka tillbaka, då italienarna tog emot Barça på Giuseppe Meazza. Den gången stod Inter som segrare efter slutvisslan, men det var inte utan invändningar från spanskt håll. Efter att domaren släppte en (i Barcelonas ögon) solklar straff valde gästerna att skicka in ett formellt klagomål till UEFA gällande domarinsatsen, men faktum kvarstår att klubben efter den förlusten står på endast tre poäng efter tre spelade matcher – tre poäng bakom Inter som huserar på en andraplats i gruppen. Därför skulle ett kryss räcka för bortalaget att ta ett järngrepp om den andra slutspelsplatsen, då inbördes möten går före målskillnad i europaspel.

Landslagsuppehållet i slutet på september var rena mardrömmen för Barcelona, då flertalet spelare skadade sig när de representerade sina landslag. Dessutom råkade en stor del av dessa vara försvarare. Ett antal veckor senare har nu en del spelare återvänt till träning, men skadelistan är fortfarande lång. De spelare som saknas i Barças A-lagstrupp är Araújo, Koundé, Christensen, Bellerín och Depay.

Med skadelistan i åtanke ställer Barcelona troligtvis upp enligt följande: Ter Stegen, Roberto, Piqué, Eric, Balde, Busquets, De Jong, Pedri, Dembélé, Raphinha, Lewandowski.

Inter går in i den här matchen med nyvunnet självförtroende efter en svagare säsongsinledning i och med vinsten mot katalanerna i ryggen. Även de har emellertid lite skadeproblem att ta hänsyn till. Lukaku går en kamp mot klockan till mötes men ser ut att missa onsdagskvällens startelva, medan Brozovic är fortsatt långtidskadad och Correa är osäker inför matchen. Evighetsmaskinen Edin Dzeko ser därför ut att starta bredvid Lautaro Martínez i anfallet i Simone Inzaghis föredragna 3-5-2.

Trolig laguppställning enligt följande: Onana, Skriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Martínez, Dzeko.

Italienarna lär som nämnt vara nöjda med att åka hem från Camp Nou med en poäng, och kommer därför inte sätta hemmalaget under någon större press. Xavis mannar måste dock vara vaksamma på Inters starka kontringsspel, och försöka föra matchen utan lämna för stora ytor bakom backlinjen. Om Laportas riskfyllda nya projekt ska kunna klassas som godkänt är uttåg ur Champions League inte ett alternativ, och pressen är därför stor på såväl spelare som tränare att ge klubben en chans att lyckas med just det.
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012022-10-11 23:33:00
Author

Fler artiklar om Barcelona