Lagbanner
Camp Nou, 2022-05-01 21:00

Barcelona - Mallorca

Inför: FC Barcelona – RCD Mallorca
Aubameyangs målskytte, en nyckel om tre poäng ska säkras.

Inför: FC Barcelona – RCD Mallorca

Tre raka förluster. Så lyder FC Barcelonas hemmafacit. På söndag kommer ett Mallorca som är i starkt behov av poäng för att undvika risken för nedflyttning. Tre poäng som är ett måste för Barca för att vända den negativa trenden.

Vårsäsongen som såg så bra ut för Barcelona är förbi. Sedan det där uttåget ur Europa League har förlusterna på Camp Nou avlöst varandra, mot på förhand behagligt motstånd. 

Nu väntar Mallorca på söndag, en ångestmatch där tre poäng behövs för att man ska ha den där CL-platsen i sitt grepp inför de sista matcherna

Truppen har också fått sig ett par smällar nu när det endast återstår fem ligamatcher. Sergiño Dest utgick skadad mot Rayo Vallecano och ser ut att missa det som återstår av säsongen. Även Sergi Roberto är “out” - precis när han såg ut att komma tillbaka. Mingueza och Braithwaite är båda borta med covid-19 medan Nico González har en fraktur i tån. 

Men det finns trots allt några ljuspunkter. Ronald Araujo har förlängt sitt kontrakt till 2026, en moralboost i sig, får man hoppas. Sedan kan Mallorca-matchen markera Ansu Fatis återkomst. Barcelonas nummer tio kommer att vara tillbaka i matchtruppen efter en lång skadeperiod med misslyckade rehabiliteringar. Xavi bekräftade de uppgifterna på lördagens presskonferens, samt att det kan bli speltid om “allt går som planerat”. Låt oss hoppas att vi får se mer av Ansu på plan än utanför i framtiden. 

Barcelonas trupp: Kommer under matchdagen!

Motståndarlaget Mallorca ligger på en 16:e plats i ligaspelet, två poäng ner till nedflyttning. Således kommer man till Camp Nou med någon form av överlevnadsmentalitet. Något som på de senaste tre ligamatcherna har resulterat i sex tagna poäng. Bland annat hemma mot Atlético Madrid. Med tanke på Barcelonas dagsform så är tre poäng verkligen inte någon garanti för katalanerna. 

***

Vad: La Liga, omgång 34: FC Barcelona – RCD Mallorca
Var: Camp Nou, Barcelona
När: Söndag, 21:00 (C More Fotboll)

Emilio Valdés Bahri2022-04-30 16:43:00
Author

Fler artiklar om Barcelona