Lagbanner
Nuevo Los Cármenes, 2022-01-08 18:30

Granada - Barcelona

Inför: Granada CF – FC Barcelona

Inför: Granada CF – FC Barcelona

Efter årets första match i Copa del Rey väntar nu årets första utmaning i La Liga för Barça. På lördagskvällen ställs laget mot Granada CF nere i Andalusien.

Barça inledde året med en seger, efter mycket om och men, i Copa del Rey mot tredjedivisionslaget Linares. Nu väntar årets första match i La Liga där Granada CF står för motståndet.

Med ordentligt häng på fjärdeplatsen krävs nu fortsatta trepoängare för att på riktigt vara tillbaka i ligatoppen där klubben faktiskt hör hemma. Samtidigt oroar situationen med covid-19 nere i Spanien och Barça har knappast varit skonade från fall i truppen.

Xavi lär återigen behöva pussla för att få ihop en startelva. Saknas gör sedan tidigare Ansu Fati, Sergi Roberto och Braithwaite. Nya på skadelistan är Ronald Araújo och Frenkie de Jong. Ferran Torres är både skadad och icke-registrerad.

Truppen enligt följande: ter Stegen, Neto, Peña, Piqué, García, Lenglet, Umtiti, Mingueza, Alba, Balde, Dest, Alves, Busquets, Nico, Gavi, Riqui Puig, Sanz, Dembélé, Abde, Ilias, Jutglà, Memphis & L.de Jong.

Preliminär elva: ter Stegen; Mingueza, Piqué, García, Alba; Nico, Busquets, Gavi; Dembélé, de Jong, Jutglà.

Granada återfinns på ett rätt anonym trettondeplats i La Liga-tabellen. Klubben har två starka säsonger bakom sig med en sjundeplats 19/20 som följdes upp med en niondeplats 20/21. Ett scenario som brukar kunna innebära en sönderköpt elva och fall nedåt i tabellen.

Det verkar däremot inte bli fallet för Andalusien-klubben, som inte tappat nyckelspelare utan snarare kunnat förstärka och bredda truppen med namn som Santiago Arias, Sergio Escudero, Monchu och Carlos Bacca.

Spelare att se upp med är i första hand den irrationelle yttern Darwin Machís samt nian Jorge Molina, som 39 år ung gjort sju ligamål under säsongen. Laget har spelat mycket med två anfallare, däremot skulle det kunna bli tre centrala fältare imorgon istället.

Preliminär elva: Maximiano; Quini, Duarte, Sánchez, Neva; Puertas, Milla, Gonalons, Machís; Suárez, Molina.

Noterbart är dessutom att Barça-spelaren Álex Collado, efter sommarens registreringskaos, fått på grönt ljus för att slutföra sin låneaffär med klubben. Debut kan alltså komma imorgon.

För Barça finns i någorlunda vanlig ordning inget annat än tre poäng. Granada borta är inte säsongens lättaste match, men samtidigt en match där tre pinnar ska krävas. Läget i laget är fortfarande hackigt, men Xavi har visat att det går att spela fotboll med ynglingar, tro det eller ej. Antalet spelare som använts denna säsong överstiger 30.

Med en poäng upp till Atlético Madrid på fjärdeplatsen och ytterligare en till Real Betis på tredjeplatsen finns alla möjligheter att stabilisera läget och ta kontroll över en Champions League-plats inför våren.

Granada, toppkonkurrenten Rayo och Alavés står i schemat framöver. Säsongen kanske vänder snabbare än vi tror. Då krävs fortsatta trepoängare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? La Liga, omgång 20: Granada CF – FC Barcelona
När? Lördag 8/1, 18:30
Var? C More

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-01-07 18:30:00
Author

Fler artiklar om Barcelona