Lagbanner
Ramon Sanchez Pizjuan, 2022-09-03 21:00

Sevilla - Barcelona

Inför: Sevilla FC – FC Barcelona

Inför: Sevilla FC – FC Barcelona

Efter två raka segrar i La Liga ställs Barça för en ordentlig utmaning när Sevilla väntar på Ramón Sánchez Pizjuán på lördagskvällen.

Med ett stängt transferfönster är Barças trupp inför hösten klappad och klar, så när som den stundande värvningen av Marcos Alonso.

Memphis Depay blev kvar, Pierre-Emerick Aubameyang lämnade. Det är de stora nyheterna från natten, samtidigt som Héctor Bellerín anslutit. Det återstår att se vilka nyförvärv som finns med i truppen när Barça ställs mot Sevilla på lördagskvällen.

Xavis manskap har inlett La Liga-säsongen med två segrar och en oavgjort. En seger på Ramón Sánchez Pizjuán hade gett möjligheten att kalla säsongsinledningen lyckad på riktigt.

Någon trupp har inte presenterats ännu, men Xavi har samtliga spelare tillgängliga. Andreas Christiansen, som missade den senaste matchen, väntas vara åter.

Preliminär elva: Ter Stegen; Koundé, Araújo, García, Balde; Gavi, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Dembélé.

Några funderingar finns för Xavi. Eric García lär få fortsatt förtroende i mittbackslåset samtidigt som högerbackspositionen i vanlig ordning är ett frågetecken. Möjligen finns ett roteringsperspektiv att ta hänsyn till då Barça kliver in i Champions League mot Viktoria Plzen på onsdag. Kanske läge för veteranerna Gerard Piqué och Jordi Alba då.

Sevilla har haft en tuff sommar och har därtill fått en tuff inledning på säsongen. Resultatraden  mot Osasuna (1–2), Real Valladolid (1–1) och Almería (1–2) imponerar inte. Samtidigt har den andalusiska klubben haft problem på transfermarknaden.

Mittbackarna Jules Koundé och Diego Carlos har lämnat, likväl Lucas Ocampos och svensken Ludwig Augustinsson. Den aspirerande topplaget har till slut fått in ersättare i Tanguy Nianzou och Marcão. Dessutom anslöt den danske anfallaren Kasper Dolberg under gårdagen. Undertecknad vågar påstå att Dolberg är en av fotbollsvärldens mer estetiskt tilltalande nior på sin dag. Frågan är hur ofta den kommer.

Den av många hyllade tränaren Julen Lopetegui måste säkerligen börja leverera poäng inom kort om inte platsen på tränarstolen i södra Spanien ska bli osäker.

Barça kliver som sagt in i Champions League i veckan och spelschemat därefter är allt annat än luftigt. Den tuffa CL-gruppen innebär att det knappast lär kunna bli någon rotation där. Samtidigt lär det inte finnas något större utrymme för poängtapp i ligaspelet heller.

Att möta Sevilla på bortaplan i det här läget känns potentiellt både gynnsamt och problematiskt. Det är ett lag i obalans som samtidigt behöver tre poäng mer än på länge.

Med det sagt.

Löser Barça tre pinnar på Ramón Sánchez Pizjuán när mörkret sänker sig över Andalusien kan vi börja prata om en lyckad säsongsinledning på riktigt.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-09-02 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona