Lagbanner
2022-11-01 21:00

Viktoria Plzen - Barcelona

Inför: Viktoria Plzen – FC Barcelona

Inför: Viktoria Plzen – FC Barcelona

På onsdag avslutar Barcelona denna säsongs Champions League-äventyr där det startade för två månader sedan, nämligen i Plzen. Matchen i sig har ingen betydelse, men i slutändan spelar Barça för sin heder, där ytterligare en plump i protokollet skulle kunna sätta hela säsongen i brygga.

Visst är det kanske en överdrift att påstå att säsongen står och faller med en sportsligt obetydlig match mot Viktoria Plzen, men skulle Barça tappa poäng är faktiskt den totala poängskörden i gruppen sämre än förra säsongen – Barças sämsta Champions League-säsong poängmässigt sedan trepoängssystemet infördes. Även om slutresultatet inte är något annat än en formalitet hade varit skönt som supporter att veta att botten redan nåtts, och att klubben långsamt (och krokigt) jobbar sig uppåt.

Trots Champions League-fiaskot har Barcelona gått väldigt bra i ligan, och har hållit nollan i tio av tolv ligamatcher den här säsongen. I helgen vann man med 1-0 borta mot Valencia efter ett sent mål av Lewandowski som fortsätter att leverera vecka efter vecka i den blåröda tröjan. Däremot tvingades Koundé och Eric García kliva av skadade, varför de inte följer med i truppen till Tjeckien. Om man ska se det från den ljusa sidan kan mittbackarnas frånvaro innebära att spelarna som är uppkallade från Barcelona Athletic får sina första minuter i Europa-spel. Värt att notera är att Lewandowski inte heller är med i truppen.

Att Xavi kommer rotera är det nog ingen som har bettat emot. Möjlig uppställning enligt följande: Ter Stegen, Bellerín, Piqué, Alonso, Valle, Kessie, Torre, Gavi, Raphinha, Fati, Torres.

Även Viktoria Plzen har presterat på en hög nivå i ligan under hösten, med 35 poäng av 39 möjliga, och fyra poäng före tvåan Slavia Prag. Dessutom lär deras supportrar sluta upp kring laget nu när de har möjlighet att ta sina första poäng i Champions League på fyra år mot en av de ”stora drakarna”. Tro inte att detta kommer bli en dans på rosor för Barcelona.
Trolig uppställning enligt följande: Stanek, Hável, Pernica, Hejda, Jemélka, Bucha, Kalvach, Jirka, Vlkanova, Pilar, Chory

Matchen kommer bli ett test för att se vilka spelare i truppen som lyckas hålla lågan och motivationen uppe, och vilka som inte kan det, och kanske därför saknar den mentala drivkraften som krävs för att spela i världens bästa fotbollsklubb.
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012022-10-31 23:54:00
Author

Fler artiklar om Barcelona