Lagbanner
La Setmana Blaugrana - v.13: Världsrekord, Pedri-hysteri och agenttjafs

La Setmana Blaugrana - v.13: Världsrekord, Pedri-hysteri och agenttjafs

Ännu en vecka har passerat! I veckans La Setmana Blaugrana tar vi upp Barça Femenís fantastiska världsrekord, hyllningskörerna kring Pedri och irritationen från Sergi Robertos agent. Häng med!

Världsrekordet

Onsdagens Clásico-vinst för FC Barcelona Femení går inte bara till historien för att laget ännu en gång gjorde fem mål mot den eviga rivalen – utan framför allt eftersom den katalanska huvudstaden slöt upp och slog världsrekord.

91 553 åskådare samlades på Camp Nou för att se Barça spela Champions League-kvartsfinal mot Real Madrid, vilket är den högsta publiksiffran någonsin inom damfotbollen. Det tidigare rekordet innehades av det amerikanska landslaget, som lockade 90 185 supportrar till VM-finalen på hemmaplan 1999.

"I slutet av matchen kämpade jag för att hålla tillbaka tårarna. Jag kunde inte ha föreställt mig något liknande och jag fick gåshud", sa Caroline Graham Hansen efter 5-2-vinsten. Hon fortsatte:

"Det är en sak är att spela på Camp Nou, men det är fullsatt och vi vinner med 5-2 i en kvartsfinal i Champions League. Och fansen lämnar inte arenan. De stannar för att fira med oss.”

Även den stundande semifinalen i turneringen kommer att spelas på Camp Nou, bekräftar klubbpresident Joan Laporta. Motståndet står tyska Wolfsburg för och vi håller tummarna för “lapp på luckan” återigen.

Sponsormania

Under söndagen ratificerade klubbmedlemmarna sponsoravtalet med Spotify, som rapporteras vara värt totalt 435 miljoner euro. Och nu riktas blickarna mot nya reklampengar. Mundo Deportivo rapporterar att flygbolagsjätten Turkish Airlines nu förhandlar med Barça om reklamutrymmet på tröjärmen.

Klubben sägs vilja ha mellan 10 och 15 miljoner euro per säsong för besväret. Det skulle vara en minskning från de 19 miljoner euro som vitvaruföretaget Beko tidigare betalade.

Agenten ryter ifrån

Sergi Robertos tid i FC Barcelona ser ut att lida mot sitt slut. Efter 16 år i blårött löper 30-åringens kontrakt ut i sommar och en förlängning verkar knappast ligga nära till hands. Förhandlingarna har lagts på is - och inte blev parternas utgångspositioner närmare varandra efter att Joan Laporta öppet pratade om spelarens situation i en intervju med RAC1.

"Sergi Roberto hade möjlighet att förnya sitt kontrakt i början av säsongen, men jag förstod inte varför han vägrade. Han återhämtar sig också från en skada nu och det komplicerar saken”, sa han.

Robertos agent Josep Maria Orobitg har efter intervjun anklagat presidenten för att förvränga sanningen.

“Joan Laportas uttalanden om förhandlingarna mellan Robertos entourage och klubben stämmer inte överens med verkligheten”, sa han och fortsatte:

"I augusti kom ett mycket lågt moterbjudande från Barça. Det var det enda erbjudandet från deras sida, och den 9 september hade vi det enda mötet ansikte mot ansikte. Senare skickade de dokumentation till oss som inte hade någonting att göra med det som diskuterades.

Jag önskar att situationen ska lösas snabbt och att klubben ska berätta för Sergi om han är i deras planer eller inte på ett tydligt sätt.”


MVPedri

“MVPedri”. Most valuable... Pedri. Tja, så lyder rubriken på dagens Mundo Deportivo-löp efter spanjorens sanslösa uppvisning mot Sevilla på Camp Nou.

19-åringen gjorde matchens enda mål när Barça tog greppet om andraplatsen i La Liga. Och vilket mål det var. En sirapslen dribblingsräd följdes av ett hyperdistinkt avslut från distans.

Efter matchen har hyllningarna duggat tätt. "Pedri är redan en ledare. Det finns olika typer av ledarskap och Pedri är den typ av ledare som alltid vill ha bollen. Det är därför han påminner mig om Iniesta”, sa Xavi på den efterföljande presskonferensen.

Men någon som tog lovorden till nya höjder var journalisten Therese Strömberg:

“Om typ 20 år, när Pedri har spelat färdigt, är det inte omöjligt att vi säger att det är världens bäste genom tiderna som avslutar sin karriär”, skrev hon på Twitter.

Ingen press, Pedri!

Stopptidsremontada

Tre raka vinster för Barça B gör att laget nu endast är tre poäng från play-off-platserna i Primera División RFEF. Det svänger fort i fotboll.

RB Linense tog likväl tidigt ledningen i matchen och det var först i den sista halvlekens slutskede som B-laget kunde spräcka nollan. Peque kvitterade påpassligt i den 86:e minuten, innan Ferran Jutglà (vem annars?) djupt in på stopptid prickade in vinstmålet från elva meter.

Åtta matcher återstår i jakten på slutspelsplatserna.

Det var allt för denna gång! På återseende nästa måndag!

William Åberg2022-04-04 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona