Lagbanner
La Setmana Blaugrana - v.25: Sluttampen på Dembélé-förhandlingarna och nya spelschemat

La Setmana Blaugrana - v.25: Sluttampen på Dembélé-förhandlingarna och nya spelschemat

Det slutgiltiga kontraktserbjudandet till Ousmane Dembélé, rekordmålskyttens farväl och den kommande säsongens spelschema. Det och mer i veckans La Setmana Blaugrana. Häng med!

Final Call

Ousmane Dembélés kontrakt löper som bekant ut i det kommande månadsskiftet, och enligt journalisten Gerard Romero presenterade FC Barcelona ett sista kontraktserbjudande till fransmannens agent tidigare i dag.

Detta ska bestå av en årslön på 6 miljoner euro och prestationsbaserade bonusar på 1,5 miljoner euro – vilket är markant lägre siffror än de som lades på bordet i december. Det senaste erbjudandet innehåller dessutom ingen bonus till spelarens agent Moussa Sissoko.

Klubben rapporteras nu vara säkra på att Dembélé kommer att acceptera förslaget, då 25-åringen sägs vilja stanna och eftersom inga andra intressenter har givit bättre erbjudanden.

Låt transferfesten börja

Under förra veckan godkände FC Barcelonas medlemmar en delförsäljning av klubbens merchandisingbolag, samt en försäljning av upp till 25 procent av tv-rättigheterna under en 25-årsperiod.

Nu rapporterar La Vanguardia att det amerikanska investmentbolaget Sixth Street har nått en överenskommelse med Barça om det sistnämnda. Klubben kommer att erhålla 205 miljoner euro i utbyte mot 10 procent av tv-rättigheterna. Avtalet planeras undertecknas nu på onsdag.

Vidare rapporterar Mundo Deportivo att värvningarna av Franck Kessié och Andreas Christensen kommer att offentliggöras efter att affären med Sixth Street fullbordats. Ivorianen förväntas vara en del av spelargruppen som inleder försäsongen den fjärde juli, medan Christensen lär ansluta senare på grund av deltagandet i Nations League med Danmark.

Spelschemat är satt

Under torsdagen presenterade La Liga spelschemat för den kommande säsongen, som går av stapeln den 14:e augusti. På grund av året världsmästerskap i Qatar sätts ligan på paus i november och återupptar sedan på nyårsdagen.

Barça inleder hemma på Camp Nou mot Rayo Vallecano den 14:e augusti och avslutar säsongen borta mot Celta Vigo den 4:e juni. Det första Clásicot spelas på Santiago Bernabéu den 16:e oktober, i omgång nio. De eviga rivalerna kommer sedan till Katalonien den 19:e mars nästa år.

Barcelona-derbyt mot Espanyol, som är den första matchen efter VM-uppehållet, spelas på hemmaplan den 31:a december. Det följande derbyt spelas den 14:e maj 2023.
Mötena med titelrivalerna Atlético Madrid spelas den 8:e januari på Wanda Metropolitano och den 23:e april på Camp Nou.

Rekordmålskytten lämnar

Anfallsstjärnan Jennifer Hermoso lämnar FC Barcelona för andra gången. Spanjorskan, som är den främsta målskytten i Barça Femenís historia, flyttar nu till Mexiko och Club Pachuca.
32-åringen inledde sin blåröda karriär i januari 2014, när hon lämnade Stockholmsklubben Tyresö för Katalonien. Efter en tvåårig sejour i Paris Saint-Germain mellan 2017 och 2019 återvände sedan Hermoso till Barcelona.

Under sina sex och ett halvt år i klubben har hon hunnit göra 181 mål på 224 framträdanden samt vunnit fem ligatitlar, fem Copa de la Reina, två supercuptitlar, fyra Copa Catalunya och en Champions League.

"Allt har sitt slut. Jag är väldigt stolt över att ha gett allt i denna tröja", skrev hon i ett uttalande på sociala medier.

Nya bortastället 

Det nya bortastället till den kommande säsongen har nu offentliggjorts. Det drar inspiration från de olympiska spelen, som anordnades i Barcelona 1992 – vilket med andra ord har 30-årsjubileum nu i sommar. Tröja, shorts och strumpor är i en nyans av guld och logotyperna i mörkblått. På ärmarna och strumporna finns de fem olympiska ringarnas färger. Över tröjan och shortsen ligger även ett subtilt mönster, föreställande en karta över staden.

Det var allt för denna vecka! På återseende! 

William Åberg2022-06-27 21:30:00
Author

Fler artiklar om Barcelona