Lagbanner
La Setmana Blaugrana - v.45: Messi-smicker & riktig fotboll

La Setmana Blaugrana - v.45: Messi-smicker & riktig fotboll

Många ord om Leo Messi, lite VM i Qatar och Champions League-boll på Camp Nou. Här är några punkter från veckan i blårött. Häng med!

Messi, Messi, Messi

Det tycks aldrig ta slut, de antal gånger Joan Laporta pratat om Messi sedan den där sommardagen 2021. I veckan har han varit igång igen:

– Messi vet att i Barça kommer han vara hemma. Man jag vill inte prata om Leo för att han spelar för en annan klubb. Jag kommer bara säga att han är den bästa spelaren någonsin i Barcelona, sa han till Sport.

Robert Lewandowski kostade i sin tur på sig att drömma lite.

Det skulle vara en dröm att spela med Messi. Han är fullständigt briljant när det kommer till att hitta anfallaren och har ett bra samarbete med dem. Han vet hur han ska sätta in bollar i boxen och mellan linjerna. Han är bäst i världen på det, sa han till Marca.

Efter VM lär ryktena intensifieras. Det är bara att spänna fast sig.

VM-listan

Det ska ju spelas ett visst fotbollsmästerskap i Qatar.

Det lär och bör bli fokus på mycket annat än spelet på planen, men faktum är att det är ett helt gäng Barça-spelare som faktiskt ska dit och spela boll.

Brasilien: Raphinha.
Danmark: Andreas Christensen.
Frankrike: Jules Koundé och Ousmane Dembélé.
Marocko: Abde Ezzalzouli.
Nederländerna: Frenkie de Jong och Memphis Depay.
Polen: Robert Lewandowski.
Spanien: Eric García, Jordi Alba, Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Ansu Fati och Ferran Torres.
Tyskland: Marc-André ter Stegen.
Uruguay: Ronald Araújo.
USA: Sergiño Dest.

Spelarna som inte åker till Qatar är alltså Iñaki Peña, Alejandro Balde, Marcos Alonso, Héctor Bellerín, Sergi Roberto, Franck Kessié och Pablo Torre.

Riktig fotboll!

Sådan kommer nämligen att spelas av Barça Femení under herrarnas VM-uppehåll. Barça har fem ligamatcher kvar innan jul och dessutom ska det spelas Champions League-boll på Camp Nou. I gruppen återfinns Bayern München, FC Rosengård och Benfica.

Camp Nou-kvällarna i Champions League har varit succéer hittills. Det är bara att hoppas att fansen hittar dit, vilket inte borde vara någon omöjlighet med tanke på den torka av livefotboll det kommer råda i Katalonien några veckor framöver.

Spela fotboll ska även Barça B göra framöver. Rafa Márquez mannar kämpar på i sin tredjedivision, där seger innebär chanser på offensivt kval och en förlust kommande helg plötsligt placerar laget i nedflyttningsstrid. Tredjedivisionen är Spaniens svar på Superettan.

För den som vill se klubblagsfotboll innan året tar slut finns det alltså gott att plocka av från den blåröda delen av Barcelona.

Nytt och fräscht på kaptensfronten

När Gerard Piqué lämnar Barça finns bara tre kaptener kvar.

Sergio Busquets, Jordi Alba och Sergi Roberto.

Det betyder alltså att en ny fjärde medlem i kvartetten ska tas fram, vilket ska ske genom en omröstning bland spelarna. Detta enligt Sport.

Favoriter ska vara Marc-André ter Stegen samt Robert Lewandowski. I övrigt känns Ronald Araújo som en rätt het kanditat. Vem som helst förutom Sergi Roberto, egentligen. Det sagt med all respekt.

Hyllningen

Luis Enrique är inte otydlig med att han gillar när Sergio Busquets spelar boll.

Jag skojar inte när jag säger att jag vill att Busquets ska spela ett till VM. Jag vill övertyga honom. Jag kan inte tänka mig en bättre spelare på hans position utifrån vårt spelsätt.

Det är inte för inte man undrar om herr Lucho sett Barça i höst. Å andra sidan brukar Busi fungera bra i system som verkligen fungerar.

Den som är ledsen i sammantaget är garanterat Manchester Citys superfältare Rodri.

Det var allt för den här veckan! På återseende nästa måndag!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-11-14 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona