Lagbanner
La Setmana Blaugrana - v.51: Nya förslaget till Busquets och cuplottningen

La Setmana Blaugrana - v.51: Nya förslaget till Busquets och cuplottningen

Barça Femení avlsutade sitt fotbollsår med bravur, sextondelsfinalerna i Copa del Rey lottades, och Sergio Busquets sägs ha fått ett nytt kontraktsförslag i knät. Det och mer i veckans La Setmana Blaugrana! Häng med!

Laga inget som inte är trasigt

Vintertransferfönstret stundar och värvningsrykten duggar i vanlig ordning tätt i spansk media. Spelare som Benjamin Pavard (Bayern München), Thomas Menuier (Borussia Dortmund) och Iñigo Martínez (Athletic Club) har lyfts fram som potentiella värvningar för FC Barcelona – samtidigt som Memphis Depay, Franck Kessié och Héctor Bellerín har ryktats bort från klubben.

Men i en intervju med Barça TV underströk Xavi att han inte vill se några större förändringar i den ligaledande truppen.

– Jag sa till Mateu (Alemany) att vi inte kommer att röra så mycket, jag är nöjd med truppen, det är en fantastisk grupp, sa han och fortsatte:

– Vi vet inte om vi kan ta in nya spelare. Jag tror att vi kan vara konkurrenskraftiga.

Farväl. Eller?

Sergio Busquets Barça-historia ser ut att lida mot sitt slut. 34-åringens kontrakt löper ut i sommar och mycket pekar på att kaptenen inte vill förlänga med ytterligare ett år. I stället sägs Busquets vilja avsluta karriären i USA och Inter Miami. Sport rapporterar att mittfältaren vill lämna redan nu i vinter, men att Xavi insisterar på att han ska stanna säsongen ut.

Enligt Relevo ligger dock en kontraktsförlängning till nästa vinter på förhandslingsbordet. På så vis skulle Busquets kunna anlända i tid till säsongsinledningen i MLS 2023, som drar igång i februari, samtidigt som Xavi kan nyttja hans kvaliteter under ytterligare en halv säsong.

Copa del Rey-lottningen 

Säsongsdebuten i Copa del Rey närmar sig för Barças del och i fredags lottades sextondelsfinalerna. Motståndare för katalanernas del blev CF Intercity, en Alicante-baserad klubb som hör hemma i samma grupp i den spanska tredjedivisionen som Barça Atlètic.

Faktum är att vi hittar flertalet spelare med ett förflutet i FC Barcelonas organisation i detta Intercity. Guillem Jaime, Franck Angong, Oriol Soldevila, Carlos Carmona, Cristian Herrera, Benja, Xemi och Pol Roigé har alla spelat i blårött.

Matchen kommer att äga rum på Intercitys hemmaarena San Juan de Alicante den 4:e januari. Värt att komma ihåg är att de inledande utslagsrundorna i Copa del Rey inte är dubbelmöten. 

Årsavslutningen 

Barça Femení spelade sin sista match detta fotbollsår mot svenska Rosengård på Camp Nou. Och det gjorde man med bravur. Genom en 6-0-seger säkrade laget vinst i Champions League-gruppen framför Bayern München, Benfica och nämnda Rosengård.

Asisat Oshoala spräckte nollan redan i den tionde minuten och fyllde också på målkontot sex minuter senare. Därtill noterades Mapi León, Fridolina Rolfö, Marta Torrejón samt Irene Paredes i målprotokollet.

Nu väntar vinteruppehåll till den 7:e januari, då det vankas hemmamöte med Sevilla på Estadi Johan Cruyff.

Flyttprojektet inleds

Under veckan drog renoveringsarbetet igång på Estadi Olímpic de Montjuïc, arenan där Barça kommer att spela sina hemmamatcher nästa säsong och fram till dess att det är möjligt att återvända till Camp Nou.

Klubben har redan påbörjat arbetet med gräsplanen, dräneringen, bevattningen och vattenreningssystemet. Därefter väntar renovering av omklädningsrum, pressläktare, VIP-områden samt installation av VAR- och tv-utrustning.

Arenan, som är belägen uppe på berget Montjuïc i Barcelona, invigdes 1927 och renoverades inför de olympiska spelen 1990. Tidigare var den även stadsrivalerna Espanyols hemmaborg fram till 2009.

Det var allt för denna vecka. God fortsättning och på återseende! 
 

William Åberg2022-12-26 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona