Lagbanner
Månadens spelare - December

Månadens spelare - December

December månad har blandat och givit för Barcelona, både resultatmässigt och prestationsmässigt. Trots detta får vi ändå se upprepade nivåhöjningar i förhållande till det Barça som inledde säsongen, och man kan se försiktigt optimistiskt på framtiden. Här kommer årets sista (eller första) månadens spelare!

Månadens spelare: Ronald Araújo

Under en månad där ingen spelare riktigt stuckit ut, väljer jag att dela ut månadens bästa spelare till det uruguayanska ankaret i Barças försvarslinje. Inte nog med hans spelintelligens, hans fysik och lugnet han förmedlar till resten av laget – han har dessutom fått göra allt detta på flertalet olika positioner. I brist på alternativ på grund av skada har han fått husera en hel del som högerback, vilket han har skött med bravur. Som grädde på moset stod han även för ett viktigt mål när han räddade poäng mot Sevilla. Hatten av till Barcelonas framtida härförare!

Månadens U-23: Gavi

Den energifyllda och orädda tonåringen på Barças mittfält visar gång efter annan prov på egenskaper La Masia inte har producerat på länge. Hans frenesi, löpvilja och tekniska briljans är något som Blaugrana har saknat de senaste åren, då spelet har blivit mer och mer statiskt. Denna säsong har Gavi verkligen börjat blomma ut, och under december månad stod han för en ack så viktig insats hemma mot Elche, där han mer eller mindre på egen hand släpade sitt lag till en tung seger. Framtiden ser ljus ut för den lilla andalusiern.

Månadens formsvacka: Marc-André Ter Stegen

Den alltid så stabila tyska muren mellan Barcelonas stolpar har börjat krackelera. Om det bara är några ytliga sprickor eller om hela stommen brustit får framtiden avgöra, men jag hade lagt mina pengar på det förstnämnda. Ter Stegen har haft en svag månad, det går inte att säga någonting om. Däremot är jag övertygad om att han endast behöver ett par bra prestationer i ryggen för att återfå sitt självförtroende och återigen börja hålla tätt bakom sig på arenorna runt om i Spanien.

Månadens mål: Gavi 2-0 Elche

Det är något förunderligt med Barcelona. Oavsett vad som står på resultat-tavlan efter slutvissla, så kan man vara säker på att man ganska regelbundet får se fantastiska mål. December månad är inget undantag. På Iniesta-vis tar Gavi med sig bollen felvänd på en touch, och gör i samma skede bort sin motståndare han har i ryggen. Sedan driver han kraftfullt rakt mot mål, hittar en yta att driva förbi Elches backlinje, innan han placerar bollen lågt vid vänstra stolproten. Se målet här!
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012022-01-06 21:33:12
Author

Fler artiklar om Barcelona