2022-10-04 21:00

Inter - Barcelona
1 - 0

Inter – FC Barcelona: 1–0

Under tisdagskvällen grävdes en djupare grop i gruppspelet av Champions League för Barcelona efter en tuff och i många ögon orättvis förlust. Barça spelade kanske sin sämsta match hittills denna säsong och sågs sig besegras med 1-0 efter ett mål i första halvleken från Hakan Çalhanoglu.

Barcelona kan nu ses vara i riskzon för att åka ur Champions League och flyttas ned till Europa League. Med tre poäng placeras katalanerna på tredjeplatsen i gruppen efter ledande Bayern München följt av Inter. Tre matcher återstår nu och vi får hoppas att det ska räcka för att lyckas vända på situationen.

Första Halvlek

Barça startade stabilt med att äga bollen vilket tvingade Inter att försvare lågt framför målvakten Onana, samtdigt som de fick förlita sig på långbollar och kontringar. Barcelona skapade ingen klar målchans, men var klart bättre de första 15 minuterna. Ett skott hann Italienarna med under de första 15 minuterna efter att Hakan Çalhanoglu testade Ter Stegen med ett hårt skott långt utifrån, vilket bevisade att Inter kunde hota Barcelona och att bortalaget skulle förbereda sig. För en stund senare skulle samma distanskytt pröva igen. Denna gång från närmre håll, när han från straffområdeslinjen avfyrade ett lågt och nästintill otagbart skott mot Ter Stegens högra hörn där den letade in sig och 1-0 till hemmalaget var ett faktum.

Inter såg väldigt bekväma under den tid som återstod av första halvleken efter målet och Barça såg sega, lata och trötta ut. Det behövdes en förbättring på alla plan för bortalaget om de skulle ha en chans i andra halvleken.

Andra Halvlek

Första 20 minuterna av andra såg mer eller mindre ut som i första halvlek, där Barcelona ägde all boll men inte lyckades skapa några faror för Inter med dåligt passningstempo och ingen kreativitet. Hemmalaget kunde bekvämt ligga i försvar och hålla Barcelona utanför boxen. Något behövde hända då ingen tog tag i taktpinnen. Xavi snörde då in Ansu Fati och Alejandro Balde vilket direkt gav energi till katalanerna.

Energin som kom in medgav mer intensitet och Barcelona började spela snabbare. Detta ledde till att Pedri tryckte in en kvittering, men som senare skulle bli bortdömt av VAR efter en oturlig och hårt dömd handsituation mot Ansu Fati.

De sista 15 minuterna handlade bara om Barcelona´s jakt på ett kvitteringsmål. Inlägg efter inlägg skickades in i motståndarnas straffområde och ett guldläge dök upp för kapten Buquets, men som på något sätt lyckades nicka bollen ovanför ribban.

Tiden höll på att rinna ut och det såg ut som att Barça var påväg mot en förlust tills Denzel Dumfries, likt Ansu Fati, styrde bort bollen med handen innanför straffområdet. Men på något sätt som inte går att förklara, bestämde sig VAR och domarteamet att det inte var en straff och blev stulna på chansen att kvittera på grund av ett löjligt domslut.

Tiden rann till slut ut efter nästan 10 minuter av tilläggstid och slutsignalen satte stopp för en väldigt karaktärlös insats av katalanerna på San Siro. De är nu i en tuff situtation i gruppen och kommer behöva att fightas för att överleva i Champions League nästa vecka i returmatchen mot Inter.

Sanningen är att Barça stod för en usel insats. Sanningen är att Barça blev stulna på en straff efter en usel domarinsats.

Inter Milan: Onana; Skriniar, De Vrij (Acerbi 77’), Bastoni; Darmian (Dumfries 77’), Barella, Çalhanoglu (Asllani 85’), Mkhitaryan, Dimarco (Gosens 77’); Lautaro, Correa (Dzeko 56’)

Mål: Çalhanoglu (45+2’)

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Christensen (Piqué 58’), Eric, Alonso (Balde 64’); Gavi (Kessie 83’), Busquets, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Raphinha (Fati 64’)

Mål: Inget