Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2022-03-20 21:00

Real Madrid - Barcelona
0 - 4

Real Madrid CF – FC Barcelona: 0–4
Barcelona visade sig från sin bästa sida på Santiago Bernabeu när Real Madrid besegrades med 4-0.

Real Madrid CF – FC Barcelona: 0–4

Ett statement. Barcelona besegrade Real Madrid med 4–0 på Santiago Bernabeu och det såg ut som att Xavi spolat tillbaka tiden till självaste Pep-eran.

Xavi bjöd på en stor överraskning när startelvan släpptes. Araujo tog plats på högerbacken istället för Dani Alves. Ett genidrag skulle det visa sig. 

Efter den inledande kvarten var känslan att Barcelona hade missat lite för mycket, och att det skulle kosta bakåt. Som det oftast gör. 
Aubameyang hade missat ett öppet läge några meter från mål. Ferran Torres skruvande en boll några decimeter utanför stolpen. Barcelonas höga bollvinster fick inte heller de något genomslag. 

Real Madrid såg ut att sakna sin tydliga referenspunkt i Benzema och pressen såg minst sagt osynkad ut. Barcelona tog till sist vara på det, mycket tack vare fint passningsspel signerat mittfältstrojkan Busquets, Pedri, Frenkie. 

Aviga Dembele fick bollen ute till höger och precis som det har sett ut dem senaste månaderna så levererade han. Ett perfekt inlägg till en löpande Aubameyang, som i steget nickade in 1-0. 

Och det var inte det sista vi fick se av den gode Ousmane. Tio minuter senare svingade han in en hörna som Ronald Araujo nickade in till 2-0.

Xavi drag med att placera Eric Garcia i mitten och Araujo till höger fick alltså utdelning direkt. Inte nog med att Vinicius låg i en viss ficka (ping klubbens Twitter-admin) så blev det ett mål också. 

Till den andra halvleken där man inte ens hade hunnit sätta sig innan Ferran Torres missat ett friläge från halva plan. Men vad gjorde det?

Bara minuten senare stod gode Pierre-Emerick för en läcker framspelning till Ferran, som lika snyggt som enkelt, placerade bollen i krysset. Och bara fyra minuter senare var det Barcas nummer nio själv som gjorde 4-0. Ett mål som godkändes efter VAR-granskning. 

Resten av matchen blev en transportsträcka, och det får vi väl kalla ett statement i sig. Och det verkar som om Xavi lyckats spola tillbaka tiden till fornstora dagar. 

Fyra utropstecken

++++
Xavi: Visst var det spelarna på plan som gjorde det. Men Xavis inflytande på den här truppen. Ja vad sjutton, hela klubben, går inte att understryka nog. Ett hyfsad återkomst på Santiago Bernabeu för den f.d mittfältaren som själv gjort en del minnesvärda insatser på plan. Ikväll fick vi se en sådan från tränarbänken.
+++
Pierre-Emerick Aubameyang: Att kliva av Santiago Bernabeu med två gjorda mål med bud på mer? Vad mer kan man begära av en nummer nio. Målproduktionen fortsätter, kan vi konstatera. 
++
Dembele: Stått för en otroligt 2022. Fransmannen verkar trivas under Xavis ledarskap. Två nya assist ikväll och ett ständigt hot på högerkanten. Och visst gjorde han livet lite surare för Laporta. Kontraktförslaget ska väl fram nu!
+
Pedri: När Pedri spelar är det få saker som kan gå fel. 19-åringen stod för ännu en fin insats på den största av scener. Hatten är fortfarande av. 
+
Araujo: Mål framåt och hållen nolla. Stängde sin högerkant och såg bekväm ut som högerback. Ett fint Clasico för uruguayanen. 

 

Emilio Valdés Bahri2022-03-20 23:07:00
Author

Fler artiklar om Barcelona