Lagbanner
Officiellt: Adama Traoré till Barça
Adama Traoré lämnar Premier League och Wolves för La Liga och Barcelona.

Officiellt: Adama Traoré till Barça

Xavi får till slut ytterligare förstärkning i offensiv riktning. Den kvicke yttern och La Masia-produkten Adama Traoré lånas in från Wolverhampton.

Ett lättidentifierat inslag i Xavis nya Barça är yttermittfältare som håller bredden. Till skillnad från tidigare år då spelare som Messi, Griezmann, Braithwaite och Coutinho spelat på positionen är namnen nu Dembélé, Abde, Jutglà, Ilias och nyförvärvet Ferran Torres. Spelare med tydliga roller.

Nu får Xavi ytterligare förstärkning till positionen. Barça lånar nämligen in den tidigare La Masia-spelaren Adama Traoré från engelska Wolverhampton Wanderers. Yttern har tidigare uppgetts vara nära Tottenham. Den affär ska dock gått i stöpet när Barças intresse blev konkret.

Adama Traoré har som sagt en bakgrund i La Masia och har redan fyra a-lagsframträdanden för Barça på meritlistan. Han lyckades däremot aldrig slå sig in i truppen på riktigt under Lucho och lämnade sedermera för Aston Villa sommaren 2015. Sedan dess har det även blivit en sejour i Middlesbrough innan flytten till Wolves 2018.

Avtalet med Barça är ett lån fram till sommaren och därtill finns en utköpsklausul i kontraktet. Kontraktet med den Wolves går ut sommaren 2023 och den engelska klubben kan därför tvingas till en försäljning i sommar för att få rimligt betalt.

Med sin spelstil är Adama minst sagt en spelare som generar uppmärksamhet. Däremot har han fortfarande inte lyckats addera effektivitet i sitt spel, vilket var ett problem redan under tiden i Barça. På 154 matcher i Wolves-tröjan har det blivit blygsamma elva mål.

Med det sagt. Ett lån utan tvingande option. En vår för att bevisa sig. Liten risk, potentiellt rätt god utdelning.

¡Benvingut Adama!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-01-29 19:54:00
Author

Fler artiklar om Barcelona