Lagbanner
Officiellt: Álex Collado till Elche

Officiellt: Álex Collado till Elche

Álex Collado fortsätter sin jakt på speltid på seniornivå. Den offensive mittfältaren är klar för ytterligare en lånesejour i La Liga. Den här gången i Elche.

Efter en rad imponerande säsonger i Barça B var det till slut oundvikligt att Álex Collado skulle få chansen i La Liga. Ett fåtal minuter i Barças seniortröja har det blivit, men det var tydligt att chansen på lån i Granada under våren skulle bli avgörande för 23-åringens framtid.

Det blev en fin vår för Collado med mycket speltid. Sämre gick det för Granada, med tanke på att klubben från Andalusien till slut åkte ur den spanska högstadivisionen.

Sedan dess har Collado återvänt till Barça och tränat med seniortruppen under försäsongen. Det har däremot inte varit någon tvekan om att det blir tufft att få minuter under Xavi i höst, och ett nytt lån har därför varit på tapeten.

Nu står det klart att det blir Elche som får chansen att förädla Collado ytterligare under säsongen 2022/23, vilket på förhand känns som en rätt smart idé. Chanserna till speltid får bedömas vara goda, och Elche stod för en rätt stabil fjolårssäsong.

Faktum är att tiden för att lyckas i Barça börjar rinna ut för Collado, även om man aldrig ska säga aldrig. Med det sagt kan det mycket väl bli en fin La Liga-spelare, vilket inte är fy skam det heller.

¡Bona sort, Álex!
 

 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-08-15 22:04:21
Author

Fler artiklar om Barcelona