Lagbanner
Officiellt: Andreas Christensen till Barça

Officiellt: Andreas Christensen till Barça

Det har uppgetts vara klart sedan i våras. Nu meddelar Barcelona att Chelseas danske mittback Andeas Christensen skrivit på för fyra katalanska säsonger.

Dansken har varit Chelsea trogen sedan han anslöt som junior från Bröndby IF sommaren 2012. Genombrottet kom däremot på lån i tyska Borussia Mönchengladbach.

Sedan dess har Christensen gjort två mål på 161 matcher för Chelsea. Mittbacken har ställts mot Barça tidigare, i åttondelsfinalen av Champions League 2017/18.

Nu står det klart att dansken är en Barça-spelare. Han ansluter som bosman från Chelsea och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2026.

Christensen sitter på en fin uppspelsfot, är taktiskt skicklig men brister möjligen i det fysiska spelet och snabbheten. Hur som helst är en bosmanvärvning inte fel, åtminstone om man frågar Joan Laporta.

Med Piqué, Araújo, García och Christensen ser mittbackspositionen klart okej ut på pappret. Frågan är bara om någon av de tre resterande har vad som krävs för att sätta nivån på platsen bredvid Araújo, som är gjuten.

¡Benvingut Andreas!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-07-06 10:06:09
Author

Fler artiklar om Barcelona