Lagbanner
Officiellt: Héctor Bellerín till Barça

Officiellt: Héctor Bellerín till Barça

Sergiño Dest har fått sin ersättare. Barcelona plockar in högerbacken Héctor Bellerín, som bröt sitt kontrakt med Arsenal tidigare under dagen.

Att Xavi inte riktigt varit nöjd över högerbackspositionen har blivit tydligt under sommarens gång. Sergi Roberto lyckas alltid klamra sig fast i truppen på något vis, men Sergiño Dest var till slut inte längre önskvärd i klubben.

Med ett begränsat rörelseutrymme på transfermarknaden blir nu lösningen Héctor Bellerín. Den förre La Masia-spelaren har otaliga gånger kopplats ihop med Barça. När det nu till slut blir spel i blårött igen känns det möjligtvis som några år för sent.

Lyfter man blicken och ser till vad situationen faktiskt är måste det ändå anses vara en okej lösning. Med ett kontrakt som bara sträcker sig till nästa sommar finns ingen större risk att tala om. Tack och lov blir det dessutom ingen värvning av Thomas Meunier. Däremot har undertecknad svårt att tro att det fakstikt inte blir Jules Koundé på högerbackspositionen när det vankas stormatch.

Med det sagt känns det närmast välförtjänt att Bellerín till slut får spela i blårött på Camp Nou.

¡Benvingut Héctor!
 

 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-09-02 18:27:38
Author

Fler artiklar om Barcelona