Lagbanner
Officiellt: Jules Koundé till Barça
Barça värvar Jules Koundé från Sevilla.

Officiellt: Jules Koundé till Barça

Laporta, Alemany och resten av värvningsgänget har gjort det igen. Den franske mittbacken Jules Koundé byter Sevilla mot Barcelona.

Efter jättevärvningarna Robert Lewandowski och Raphinha har Barça skiftat fokus till de bakre regionerna av planen. Trots bosmanvärvningen av Andreas Christensen har ytterligare en mittback funnits på önskelistan.

Det har pratats om namn som Iñigo Martínez och Milan Skriniar, men det har samtidigt inte varit någon tvekan om att Jules Koundé varit förstavalet.

Koundé har imponerat i Sevilla sedan flytten från Girondins Bordeaux sommaren 2019. 23-åringen står sig i dag som en av ligans bästa mittbackar och är fransk landslagsman.

Barça betalar, enligt Fabrizio Romano, 50 miljoner euro för Koundé. Därtill finns ytterligare ett antal möjliga miljoner euro i diverse klausuler.

Därtill är det minst sagt noterbart att det åter är Chelsea som går förlorande ur kampen om ytterligare en spelare detta transferfönster.

En mittbacksupxsättning bestående av Ronald Araújo, Jules Koundé, Andreas Christensen, Gerard Piqué och Eric García. Lägg till Frenkie de Jong som, om han blir kvar, ser ut att vara aktuell för en liberoroll. Araújo kan kliva ut till höger, så även Koundé. Xavi har minst sagt valmöjligheter.

Värvningen av Koundé känns på förhand så självklar den bara kan bli. Återstår att se om fransmannen kan ta steget upp på den absoluta toppnivån.

¡Benvingut Koundé!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-07-28 21:18:00
Author

Fler artiklar om Barcelona