Lagbanner
Officiellt: Nico González till Valencia

Officiellt: Nico González till Valencia

Nico González söker mer speltid under den kommande säsongen. Förhoppningsvis kan det komma under Gennaro Gattusos vingar i Valencia.

”Det här är inte ett farväl, det är ett ses snart.”

Så inleder Nico González sin senaste post på Instagram.

Den 20-årige mittfältaren lämnar nämligen Barça för Valencia under den kommande säsongen. Där kommer Nico att spela under den nya tränaren, tillika den gamla mittfältsbusen, Gennaro Gattuso.

Valencia lånar Nico under säsongen 2022/23. Ingen utköpsklausul finns i avtalet. Samtidigt är kanske den viktigaste nyheten att Barça samtidigt förlänger kontraktet till sommaren 2026.

Spontant känns ett lån i sig som en god idé för Nico, som säkerligen hade fått stå i skuggan av Sergio Busquets ytterligare en säsong. Just positionen som pivote är förmodligen den som kommer att passa Nico allra bäst på tremannamittfältet framöver.

Frågan är bara om Valencia är rätt klubbval. Ur speltidssynpunkt ser det rätt ljust ut. Nico ska enligt katalanska uppgifter fått indikationer från Gattuso om att han är en spelare tänkt för startelvan. Konkurrensen med spelare som Hugo Guillamón och Uroš Racic ser inte mördande ut.

Däremot finns en del frågetecken för Valencias situation i sig. Klubben har ännu en sommar blivit av med nyckelspelare, den här gången Gonçalo Guedes. Förhoppningvis kan vi ändå summera säsongen i maj med slutsatsen att Nico fått både rikligt med speltid och rikligt med erfarenhet för att kunna återvända och på riktigt konkurrera om en startplats i Barça-tröjan.

¡Bona sort, Nico!
 

 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-08-13 12:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona