Lagbanner
Reale Arena, 2022-04-21 21:30

Sociedad - Barcelona
0 - 1

Real Sociedad - FC Barcelona 0-1: Food for thought
Barça fick fira – trots den undermåliga prestationen.

Real Sociedad - FC Barcelona 0-1: Food for thought

Trots massivt spelunderläge drog FC Barcelona det längsta strået mot Real Sociedad.

Hur? Inte den blekaste.

Men på något sätt gick det. Inför ett fullsmockat Anoeta ställdes FC Barcelona mot Real Sociedad på torsdagskvällen, och fastän det var baskerna som dominerade både närkampsspelet, bollinnehavet och målchanserna – ja, allt egentligen! – var det katalanerna som i slutändan skulle ta hem poängskörden i jakten på Champions League.

Och till er som inte såg matchen: Nej, jag överdriver inte. Visserligen var det Barça som spräckte målnollan, och med jämna mellanrum visade Ousmane Dembélé varför han en gång betraktades som en större talang än Kylian Mbappé. Men redan i matchupptakten var La Real det piggare laget, och halvtimmen senare var den blåvita belägringen ett faktum. Gång efter annan tvingades Barça slå ifrån sig, och med sin kombination av fart, fysik och teknik skapade firma Isak/Sörloth alla möjliga problem för den katalanska backlinjen.

Den andra halvleken ska vi knappt prata om. Eller för att göra en lång och plågsam historia kort: Under mina snart tjugo år som supporter, har jag vid högst två eller tre tillfällen bevittnat FC Barcelona så fullständigt utspelade i ligasammanhang.  

Men som sagt. På något sätt, och jag vet inte hur, lyckades Barça komma undan helskinnade. Marc-André ter Stegen imponerade i buren, och Gerard Piqué stod för en handfull livsviktiga brytningar i straffområdet – men i slutändan måste segern ändå betraktas som ren och skär flax. Och med tanke på lagets formkurva måste frågan ställas huruvida det är Xavi som har legat bakom Barças pånyttfödelse de senaste månaderna, eller om det i själva verket bara är Pedri som har varit överjävligt jävla bra.

Food for thought, och så vidare...
  
 
Toppar och floppar
 
Ousmane Dembélé
Ljusglimt nummer ett, i ett annars likblekt Barça.

Gerard Piqué
Ljusglimt nummer två.

Marc-André ter Stegen
Ljusglimt nummer tre.

Gavi
Uppkäkad av den blåvita återerövringen.


Matchfakta:

Real Sociedad – FC Barcelona: 0-1
(Aubameyang 11´)

Bollinnehav: 56-44
Skott på mål: 6-1
Förseelser: 12-10
Hörnor:  5-3
Förseelser: 12-9
Gula kort: 1-2
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2022-04-22 08:02:42
Author

Fler artiklar om Barcelona