Lagbanner
Mestalla, 2022-10-29 21:00

Valencia - Barcelona
0 - 1

Valencia CF – FC Barcelona: 0–1

Det blev en jämn match på Mestalla, där det såg länge ut att bli 0–0. Men i slutminuterna klev Robert Lewandowski fram och gjorde matchens enda mål.

Lagen valde att ställa upp med följande startelvor:

Valencia
                                                Mamardashvili
                            Correia – Paulista – Comert – Gaya
                               Foulquier – Guillamon – Almeida
                                          Kluivert – Cavani - Lino


Barcelona
                                                        Ter Stegen
                            Balde – Koundé – Eric García – Jordi Alba
                                            Pedri – Busquets – De Jong
                                    Dembélé – Lewandowski – Ansu Fati


Första halvlek
Domaren Ricardo De Burgos blåser igång matchen på Mestalla och redan från första minuten känner man av att det här kan bli en mycket bra match.
Redan i den 12:e minuten hittar Pedri en mycket bra boll till Ansu Fati som kommer fri mot målvakten men skjuter rakt på Mamardashvili.

I den 18:e minuten tvingades Edinson Cavani att kliva av planen och in kom Marcos De Sousa. Mycket tråkigt då Cavani är farlig framför målet som vi alla vet och det hade kanske bidragit till att matchen blev mer spännande.

10 minuter senare hittar Robert Lewandowski bollen till Ansu Fati som på direkten skjuter bollen i mål! Efter en VAR-granskning finner man att Ansu Fati var offside men inte med mycket! Målet döms bort!

I den 43:e minuten skjuter Jordi Alba ett inlägg från vänsterkanten där Lewandowski hittar bollen med huvudet och bollen träffar stolpen!

Innan första halvleken är slut får Valencia en hörna där Mittbacken Paulista nickar bollen men den går utanför.

Andra halvlek
Det dröjer inte länge i den andra halvleken då Valencias Lino skjuter bollen i mål men efter en VAR-granskning ser man att Marcos De Sousas hand träffar bollen när den är i luften. Helt onödigt faktiskt annars hade matchen vaknat till liv om det där hade blivit mål men tur för Barca att det inte blev det. Målet döms bort!

Klockan tickar och det ser att att bli 0-0. I den 84:e minuten får Ferran Torres ett bra läge att göra mål men mottagningen blir helt fel.

Domaren ger 6 minuters tilläggstid.

I den 93:e minuten hittar Raphinha en mycket fin boll till Robert Lewandowski som sträcker hela benet och foten och skjuter bollennn i måååållllll!!! 0-1 till Barca och Barcaspelarna firar med glädje!!!

Kort efter blåser domaren av matchen och Barca tar med sig 3 mycket viktiga poäng!!

Reflektioner efter matchen

Barca gör en bra match, äger bollinnehavet, skapar målchanser men Valencia kan hålla undan som gjorde det lite svårt för Barca. Det såg länge ut att bli 0-0 men att man lyckades vinna den här matchen är pluspoäng! Pedri och De Jong spelade mycket bra! Är det någon som kan avgöra och göra mål för Barca på detta sätt då är det Robert Lewandowski och ingen annan!

En fantastisk spelare som har många fina kvalitéer och som verkligen kan hjälpa Barca med målproduktionen. Att Lewandowski har gjort 13 mål på 12 spelade matcher talar mycket hur bra han fortfarande är.

Statistik från matchen

Shots on target: 2-2
Shots off target: 1-7
Possession: 33-67 %
Corner Kicks: 3-10
Offsides: 1-3
Fouls: 13-7
Throw ins: 18-21
Crosses: 7-24
Yellow cards: 4-5

Kvällens publik: 46 007

Källa: Livescore

Innan matchen fick jag ett mejl från Fredrik Lamell som tackade mig för införrapporten. Han befann sig i Valencia och skulle se matchen på Mestalla. Jag bad honom att skicka några bilder från matchen.

Jag vill tacka Fredrik Lamell för hans fina mejl och för bilderna!

Visca el Barca!!

Behnam Hashemi Banibehnam.fcb@gmail.com2022-10-30 12:13:00
Author

Fler artiklar om Barcelona