2020-10-27 21:00

Mönchengladbach - Real Madrid
2 - 2

Borussia Mönchengladbach - Real Madrid: 2-2

2-0 och ett väldigt hårt nederlag... Eller? 2-2 i vad som kom att bli en otrolig upphämtning i matchens absoluta slutskede.

Sommer

Matchen inleddes så som den till stor del skulle komma att se ut, ett Real Madrid som ägde boll men inte fick till det på sista tredjedelen. Mot ett organiserat Gladbach som även testade att pressa högt blev det en hel del distansskott och även en del slarv i uppbyggnadsfasen, vilket gav tyskarna tid att andas. Efter dryga kvarten stod Los Blancos för en fin aktion som sånär hade kunnat sluta i mål efter en fint inspel av Lucas. Bollen bröts i sista stund och hemmalaget kunde pusta ut.

Efter 29 minuter och åtta avslut träffade gästerna äntligen mål men Yann Sommer i Mönchengladbach målet avvärjde förtroendegivande ut Kroos skott till hörna, tysken som förövrigt hade varit nyckeln till Real Madrids stora bollinnehav.
Men, som så ofta när man har ett spelövertag utan att skapa särskilt mycket blev Real Madrid tillslut straffade. Slarv från just tyske Kroos innebar ett läge för hemmalaget som via en diagonalboll hittade Thuram som stänkte dit 1-0 med vänstern, målet var även hemmalagets första avslut och kom i minut 33.

Att det var hemmalagets första avslut hade främst med Varanes fina försvarsspel att göra, fransmannen avvärjde på egen hand många halvfärdiga kontringslägen och om det inte vore för att Lucas, som i övrigt gjorde en ganska bra halvlek, tappade markeringen hade hemmalaget stått på noll avaslut i halvtid.

Matchens andra halvlek inleds klart bättre, Neuhaus styr ett Asensio skott i ribban och bara minuten senare styr Aasensio ett inspel från Mendy mot mål men det blockas. Som om det inte vore nog spelar Fede fram Vinicius till ett jätteläge, fel spelare i rätt läge, kan man säga. Brassen kändes tyvärr som Bambi på hal is när han skulle avsluta.

I minut 58 gör Borussia Mönchengladbach 2-0 efter att Mendy helt glömt bort att han höll till på en fotbollsplan. Courtois släppte också en slarvig retur men han trodde nog att spelarna som stod framför var dryga metern offside, vilket de också borde ha varit. Den oerhört skicklige Thuram gjorde inga misstag och var överlag bäst på plan för kvällen.

Om Courtois var slarvig på 2-0 målet var han det inte när han bara en stund senare räddade ett friläge, något som där och då kändes ganska oväsentligt men som ändå visade sig ha viss betydelse.
Modric och Hazard byttes in vilket innebar ett större tryck för gästerna. Modric var oerhört bra och även om Hazard inte stod för någon fantastisk insats blev det en oerhört skillnad mot att ha en för kvällen svag Vinicius där, förhoppningsvis kan det bara bli bättre! Just Hazard fick efter bara några minuter på plan ett fint läge efter en tunnelpass från Benzema, tyvärr fick belgaren inte riktigt till avslutet med vänstern.

Fram till minut 87 kändes det oerhört deppigt och man önskade att man inte sett matchen, men vilken tur att det fanns några minuter kvar! Just i matchminut 87 lyckades Casemiro nicka en boll kvar i spel, Benzema stod då för ett akrobatiskt avslut när han baklänges slog in reduceringen.
Bara fem minuter senare, i minut 92, var det brassen som fick bollen nickad till sig. Nicken stod Ramos kvar och Casemiro rakade in bollen i mer eller mindre öppet mål, 2-2!

Kortfattad analys:
Man hade under stora delar av matchen ett spelövertag som inte ledde till särskilt farliga målchanser, det innebar att man släppte till en del farliga omställningslägen då risken i spelet ändå stundtals fanns där. Något oflyt att Mönchengladbach var så effektiva att de satte dit två på de lägena de dittills haft men samtidigt var det på sätt och vis rättvist att man låg under. Oerhört viktigt att man gjorde 2-2 för annars hade det krävts mycket för ett avancemang, vilket det förvisso ändå gör. Men nu har man det i större utsträckning i egna händer.

Resultat: 2-2

Hala Madrid!

Courtois - 2+.
Hade kanske kunnat göra mer på andra målet men räddar även ett friläge som hade kunnat innebära 3-0. Trygg med boll.

Lucas - 2-.
Inledde förtroendeingivande men mattades rejält, delvis skyldig för 1-0 målet.
Kan bättre!

Varane - 3.
Räddade upp mycket kaos i vad som blev en otacksam roll. Oerhört viktig i de
defensiva omställningarna.

Ramos - 3.
Hamnar liksom Varane i många otacksamma lägen men gör i det stora hela en ganska bra
insats med tanke på att han assisterar 2-2 målet. Viktig i speluppbyggnadsfasen.

Mendy - 2-.
Positionerar sig ofta centralt när Vinicius är på plan men hamnade i en lite mer naturlig position
när Hazard kom in. Skyldig vid 2-0 målet och inte så trygg som han brukar vara, knappt godkänd.

Valverde - 3.
Spelar med stor intensitet men saknade ikväll en del skärpa. Lyfte sig liksom hela laget i
matchens slutskede. Hade kunnat få en assist ifall Vinicius avslutat bättre.

Casemiro - 4-.
En medioker insats i 87 minuter av matchen för att sedan göra både mål och assist inom loppet av fem
minuter. Bara Casemiro kan göra så, på gott och ont!

Kroos - 2.
Trygg och viktigt förutom vid 1-0 målet, men det är ju ingen liten grej… Kan, vilket han visade i helgen, betydligt bättre.

Asensio - 2.
Hade en fin dribblingsräd i första halvlek samt ett farligt avslut och utöver det skottet i ribban i andra. Något passiv i övrigt, vilket i nuläget känns som ett mönster.

Benzema - 3.
Viktig i speluppbyggnaden men saknades i boxen. Som tur var dök han upp med ett fint mål i matchens slutskede.