Celta Vigo föll i premiären

Celta Vigo föll i premiären

Celta Vigo förlorade mot nykomlingen Leganés i den första omgången av La Liga. Victor Diaz mål för gästerna en kvart före slutet blev matchens enda och ”de himmelsblåa” fick en tuff start på säsongen.

Eduardo Berizzo valde en förväntad startelva där både nyförvärven Facundo Roncaglia och Pione Sisto debuterade i en offentlig match för Celta Vigo.

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Facundo Roncaglia, Jonny Castro;
Pablo Hernández, Marcelo Díaz, Daniel Wass;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Pione Sisto.

Celta Vigo försökte men saknade kreativitet och riktigt heta målchanser framåt. Även försvarsspelet var dåligt och Leganés kunde ha gjort fler mål, men en duktig Sergio Álvarez släppte bara in ett mål.

Det kom i den 75:e minuten när Victor Diaz nickade in en hörna. Efter det tryckte Celta Vigo på framåt för en kvittering men var aldrig riktigt nära utan efter fyra tilläggsminuter blåste domaren av matchen.

I den 66:e minuten byttes John Guidetti in men svensken fick inget läge att kvittera utan Celta Vigo förlorade med uddamålet. En tung förlust för ”de himmelsblåa” som möter tufft motstånd i de två kommande omgångarna mot de båda stora Madrid-klubbarna som troligen kommer att slåss i toppen av tabellen.  

Tobias Skagerström2016-08-23 22:01:52
Author

Fler artiklar om Celta Vigo