Parc des Princes, 2024-04-10 21:00

PSG - Barcelona

Chans till revansch!

Chans till revansch!

Första kvartsfinalen vankas när Paris Saint-Germain tar emot Barcelona på Parc Des Princes. En kvartsfinal som är otroligt viktig för båda klubbarna och dess fortsatta sportliga framgångar som under de senaste åren varit minst sagt svaga.

Senaste mötet mellan klubbarna slutade i ett sammanlagt resultat med 5-2 till PSG. Men självklart är detta möte associerat med den otroliga Remontada som utfördes 2017 när Sergio Roberto avgjorde matchen med en av Champions Leagues bästa comeback från 4-0 förlust till en 6-1 vinst på Camp Nou. Matchen kan även ses som sista gången vi fick se ett slagkraftigt Barcelona med den välkända MSN. Efter denna matchen så valde PSG att signa Neymar för att sedan även hämta in Messi men den stora stjärnan i laget har varit Mbappe som ser ut att göra sin sista säsong i klubben.

Båda lagen ser starka ut efter bra omgångar i ligan. Barcelona som tagit 5/5 vinster med noll insläppta. PSG som vunnit 3/5 med två oavgjorda ser ut att även hämta hem Uber eats titeln. 

Skador och förväntad startelva - Barcelona:
Frankie och Pedri åker med till Paris och väntas sitta på bänken efter sina respektive skador. Gavi och Balde är fortsatt skadade.
Förväntad startelva: Ter Stegen, Kounde, Cubarsi, Araujo, Cancelo, Christensen, Goundogan, Roberto, Yamal, Lewandowski, Fermin.

Skador och förväntad startelva - PSG:
Achraf Hakimi, Presnel Kimpembe och Nordi Mukiele är fortsatt skadade.
Förväntad startelva: Donnarumma, Emery, Marquinhos, Hernandez, Mendes, Vitinha, Ugarte, Ruiz, Dembele, Ramos, Mbappe

Ett namn att hålla koll på är Dembele, den före detta Barca spelaren som tackade nej till förlägning och lämnade för spel i Paris. Målproduktionen fortsätter att vara tuff för från fransosen som endast noterats för ett mål i ligan. Vi ser även ett familjärt ansikte på tränarposten med Luis Enrique som under gårdagens presskonferans sa att han var en tränare som representerar Barcelonas spelstil på ett bättre sätt än Xavi. Vilket inte är fel, men då får man även kolla på spelarutbudet som spanjoren hade till förfogande under sina säsonger som tränare jämfört med Xavi. 

Frågetecken som uppstår inför matchen är hur Barcelonas backlinje kommer kunna hantera snabba Mbappe och Dembele. Cubarsi har inponerat, bara inte i sin fysik utan även spelförståelse att hela tiden hitta de längre bollarna som bryter motståndarnas försvar samt en inteligens att hålla ihop ett försvar som inte ska bryta sin offsidelinje vilket kommer vara väldigt viktigt under dagens match då PSG's anfallare gärna går bakom backlinje med snabba kontringar.

En sak står säker under årets CL-kvartsfinaler, 4 av 8 tränare är Barca-fostrade. "This is football heretige" sa en tränare någon gång. 

Ikväll 21:00 spelas matchen och visas på TV4 play.

Mes que un club!
 

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-04-10 14:32:00
Author

Fler artiklar om Barcelona