Córdoba  - Mallorca 3-2
Irriterad tränare

Córdoba - Mallorca 3-2

Mallorca lyckades inte förlänga segersviten, det blev en frustrerande middagsmatch när Córdoba vann rättvist och tog ner Mallorca på jorden igen. Nu är det många om budet.

Vad hände ?

Av det som imponerade i måndagsmatchen fanns inget kvar, och om insatsen mot Zaragoza var säsongen bästa, så kan det här ha varit en av de sämsta.

Mardrömstart med baklängesmål redan i den femte minuten när italienaren Piovaccari öppnade målskyttet med ett snyggt tillslag efter ett snabbt inspel från vänsterkanten.
Mallorca hade märkbart svårt att komma in i matchen och skapade inte många chanser, tvärtom hettade till i eget straffområde igen. Efter en trasslig situation med en inte helt smidig Leo Suarez, dömde domare López Toca straff för hemmalaget i minut 40. Straffen slogs högt över av De Las Cuevas

Den andra halvan började bättre, och med fler ideer och offensiva alternativ kom kvitteringen efter en timmes spel.I paus inbytte Aridai blev återigen målskytt efter lite finter i straffområdet. Snyggt assisterad av Lago Junior, 1-1 och hoppet tändes igen. Bara för att släckas fem minuter senare.

Piovaccari igen, som lite tursamt får skallen på bollen som studsar mot bortre stolpen och in i mål.

Det här var inte Mallorcas dag.

I den 65:e minuten var det dags igen, straffsumparen Miguel de las Cuevas satte 3-1 genom en snygg placering i borte gaveln, fint avslut efter ett märkligt defensivt duttande av Mallorca.

Tränare Moreno blev alltmer irriterad, och med tio minuter kvar kom det röda kortet, adios...
Med tränaren på läktaren fick man ändå till en reducering .Inbytte Abdon Prats, precis som i förra omgången blev han ånyo målskytt, 3-2 i 89:e minuten när mallorquinen petade in en stolpretur.
Under matchens 6-7 tilläggsminuter jagade man desperat efter en kvittering, mycket hjärta, mindre hjärna. Men Lago Juniors klockrena ribbträff blev lite symbolisk.Den var som man brukar  säga, värd ett bättre öde, men.

Hur sammanfatta ? Inte bra. Córdoba gjorde det här väldigt bra, det ska sägas. Mallorca fick aldrig till något flyt eller rytm i spelet. Normalt trygga pjäser som Salva Sevilla och Reina nådde inte normal kapacitet. Av Budimir kräver vi mer.Av Suarez likaså. Vänsterbacken Estupiñán bland de bästa idag.Läge att peta Suarez för målglade Prats mot Numancia tycker jag.
Vad jag förstår så är Reus borta ur leken och får inte spela fotboll längre. Detta betyder alltså att RCD Mallorca kan slicka såren och ladda lite extra i lugn och ro inför den synnerligen svåra bortamatchen mot Numancia 14/4. Lägligt.

Hasta luego, amigos!

Córdoba: Marcos, Fernández, Quintanilla, Flaño, Menéndez; Luis Muñoz (Álex Vallejo, min. 49), Andrés (Blati Touré, min. 79), De las Cuevas, Bodiger, Jaime Romero och Piovaccari (Carrillo, 74).

Mallorca: Reina; Sastre, Valjent, Raíllo, Estupiñán (Salva Ruiz, min. 63); Baba (Aridai, min. 46), Salva Sevilla, Dani Rodríguez, Leo Suárez (Abdón, min. 58), Lago Junior och Budimir.

Domare: López Toca
Rött kort till Vicente Moreno (min. 81) för protester.
Gula kort till Bodiger, Muñoz, Piovaccari, Estupiñán och Jaime Romero. Målen: 1-0, Piovaccari, min. 4; 1-1, Aridai, min. 59; 2-1, Piovaccari, min. 65; 3-1, De las Cuevas, min. 73; 3-2, Abdón Prats, min. 88.