Lagbanner
Uche Agbo skriver på för Deportivo
Uche Agbo, här i Granada-tröjan mot Valencia, hoppas på mer speltid i Galicien

Uche Agbo skriver på för Deportivo

Den defensive mittfältaren Agbo blir Deportivos fjärde januarinyförvärv.

Redan förra veckan sa Deportivos nya president, Fernando Vidal, att ett par spelare är på väg in i spelartruppen denna vinter. Då hade klubben redan gjort klart med Emre Colak och Sabin Merino. Strax efter Vidals pressträff skrev också Claudio Beauvue på för klubben. Vidal nämnde bland annat att Uche Agbo kommer att spela i Deportivo under våren, trots att övergången inte var klar. Nu har dock alla frågetecken suddats ut då Agbo anslutit till Depor på lån.

Uche Agbo har varit i A Coruña sedan Vidals presskonferens men Depor har tydligen inte kunnat få igenom övergången förrän nu på grund av att truppen är för stor. Ingen har ännu lämnat klubben men många spelare ryktas bort. Den senaste i raden är Borja Valle som jagas av en israelisk klubb. Agbo genomförde och klarade läkarundersökningen i måndags och stannar i Galicien fram till sommaren med en option att stanna – några detaljer kring detta har inte offentliggjorts. Han lånas in från portugisiska Braga där speltiden under säsongen uteblivit, ty han har bara hoppat in och spelat i tre minuter hittills.

Den 24-årige defensiva mittfältaren, som också kan spela som mittback, har medverkat i en landskamp för Nigeria vilket var mot Togo i en vänskapsmatch 2017. Trots sin ringa ålder har Agbo hunnit avverka nio (tio med Deportivo) olika klubbar i karriären. Två gånger har han varit utlånad från Udinese, som han flyttade till från nigerianska Enyimba, till andalusiska Granada. I Granada har han bland annat medverkat i sex La Liga-matcher. Flyttlasset gick senare till Watford där speltiden uteblev innan belgiska Standard Liége värvade honom sommaren 2017. I Belgien fick Agbo en del speltid under sin första säsong men petades säsongen därpå och lånades ut till Rayo Vallecano där det blev sex nya La Liga-matcher. Efter det såldes han alltså till Braga där han aldrig fått chansen och där är vi nu.

Vi välkomnar givetvis Agbo till klubben och hoppas att han kan hjälpa oss i jakten mot förnyat Segunda-kontrakt!

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-01-22 16:18:59
Author

Fler artiklar om Deportivo