Santiago Bernabeu, 2024-04-21 21:00

Real Madrid - Barcelona

El Clásico

El Clásico

Det klassiska mötet ska under söndagskvällen spelas när Barcelona åker till huvudstaden för att möta Real Madrid på Santiago Bernabeu-stadion. Ett Madrid som just nu leder ligan med 8 poäng före barca.

Två olika vägar går dessa klubbarna åt när vi stänger ner denna veckan. Barcelona åkte tidigare i veckan ut mot Paris Saint German. En svag insats som skulle kunnat sluta annorlunda om inte det röda kortet hade visats till Araujo tidigt i matchen. Uttåget skapade konflikter i truppen där Gündogan stod i centrum då han uttalat sin frustration på just Araujo i eftermatchintervjun. Om detta dubbelmöte hade slutat i avancemang så hade ”Xavi förläng” rubrikerna skrivits i de spanska tidningarna, nu är det ”Xavi out” som trendar istället. Det brukar svänga snabbt i hockey men det har det minst sagt gjort i FC Barcelona också, en stökig vecka som nu kan avslutas på bästa möjliga vis genom att slå den stora rivalen.

Real Madrid slog istället ut förra årets vinnare Manchester City efter ett dubbelmöte som gick till straffar. Man har dessutom en ledning i La Liga på 8 poäng samt en Mbappe som gör sig redo att flytta in under sommaren, guld och gröna skogar i Madrid klubben just nu som letar efter att avgöra ligan efter ikväll. Man är såklart inte matematiskt klara som la liga segrare men att hämta upp 11 poäng är minst sagt omöjligt så sent på säsongen.

Skador och förväntad startelva - FC Barcelona:
Gavi och Balde är borta. 
Förväntad startelva:Ter Stegen, Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo, Christensen, De Jong, Gündogan, Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Skador och förväntad startelva - Real Madrid:
Courtois och Alaba är borta.
Förväntad startelva: Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Valverde, Tchouaméni, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinícius.

Trots den stora poängskillnaden är det inte av betydelse från denna matchen. El Clasico handlar om status. Detta stora möte är något som kan få Barcelona fansen att somna med ett leende på läpparna oavsett det som har hänt under säsongen. Även fast detta inte leder till en La liga titel så är en vinst över den stora rivalen något man kan titta tillbaka på under säsongen. 

Barcelona är klara underdogs inför matchen, något som kan vara till stor fördel för katalanerna. Real Madrid kan istället se detta som en enkel uppgift men man får inte glömma att bortalaget har haft ett väldigt starkt 2024 i ligan. Frågan är om barca mentalt hunnit hämta sig från denna tunga vecka, det svaret har vi efter 90 minuter fotboll ikväll.

 

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-04-21 15:26:00
Author

Fler artiklar om Barcelona