Camp Nou, 2021-05-08 16:15

Barcelona - Atlético
0 - 0

FC Barcelona – Atlético Madrid: 0–0

FC Barcelona – Atlético Madrid: 0–0

Trots chanser åt båda hållen blev det till slut mållöst på Camp Nou. La Liga 20/21 ligger nu i Real Madrids händer.

Det var upplagt för supermatch när Atlético Madrid tagit sig till katalansk mark. Gästerna kom till spel med ett skadefritt manskap. Luis Suárez var tillbaka på Camp Nou för första gången.

I Barça gick Mingueza före Araújo och Dest före Roberto. Elvan alltså enligt följande: ter Stegen; Dest, Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba; de Jong, Busquets, Pedri; Messi, Griezmann.

Den första halveken blev Atlétis. När Barça inte lyckas tvingas de spela runt ett försvar istället för igenom. Så var fallet under den första havleken. Atlético kom dessutom till ett flertal chanser. För Barça var Messi närmast efter en fantastisk prestation. Lika fin var räddningen från Oblak.

Den kanske största smällen för Barça kom efter dryga halvtimmen. Sergio Busquets tvingades utgå efter en smäll mot huvudet. Ilaix Moriba ersatte.

Araújo ersatte Mingueza i halvtid, vilket gav stabilitet åt Barças högersida. Matchen öppnade sig. Det blev alltmer ett Barça som attackerade och ett Atlético som försvarade sin poäng.

Barça lyckades dock aldrig få hål på Oblaks nolla. Koeman satt med telefonen i högsta hugg men förändringarna kom först med kvarten kvar. Dembélé byttes in. Den spetsen behövs, även om det är just spets och inte jämnhet.

Det är också svårt att inte tänkaRiqui Puig, som var så dominant mot just Atléti förra sommaren, en match som denna. Busquets saknades naturligtvis. Att en avgörande match avslutas med Ilaix Moriba och Sergi Roberto på centralt fält är en förklaring till att det inte når hela vägen.

Det blev till slut mållöst. Messi hade sista chansen med en frispark.

Lite tomt är känslan efter match. Säsongen 20/21. Det var kul ibland. Det blev en cuptitel. De unga fick chansen. Men inte mer än så?

Real Madrid har alltså chansen att kliva upp i ligaledning på söndag kväll. Sevilla, som lite bortglömt är med i kampen de också, är ingen lätt motståndare. Real ska dessutom upp till Baskien innan säsongen är över. Barça har inget i egna händer. Men annat än nio poäng på de sista tre matcherna är inte acceptabelt. Då finns åtminstone chansen. Mer kan man inte göra.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-05-08 18:29:59
Author

Fler artiklar om Barcelona