FC Barcelona – Juventus: 3–0
Nyförvärven, om de nu kan registreras.

Årets sista träningsmatch, tillika Joan Gamper-pokalen, slutade i vinst. Juventus besegrades med 3–0 efter mål av Memphis Depay, Martin Braithwaite och Riqui Puig.

Ja, så skulle det spelas en fotbollsmatch också.

Efter en avtackning av Leo Messi som kändes sådär. På många sätt. Ovärdig. Om det nu går att tacka den bästa fotbollsspelaren någonsin på ett värdigt sätt.

Sista träningsmatchen. La Liga om en vecka. Positiva besked efterlystes.

Koeman ställde följande manskap på banan: Neto; Dest, Araújo, Piqué, Alba; Roberto, Busquets, Demir; Griezmann, Braithwaite, Memphis.

Barça tog ledningen omgående genom Memphis Depay, som fortsätter sin fina start på Barça-sejouren. Tre minuter tog det, framspelad av Yusuf Demir. Han lär inte spela många minuter med Barça B.

Efter tio minuter passade publiken på att påminna oss om verkligheten genom att skandera Messis namn.

Barça stod i övrigt för en relativt pigg första halvlek. Samtidigt var Juventus väldigt bleka med en total frånvaro av presspel. De lyckades däremot vaska fram ett antal chanser åt Morata och Ronaldo. Dock utan framgång.

Halvtid 1–0.

Andra halvek blev en rätt avslagen historia. Efter dryga timmen stångade Braithwaite in 2–0 på en hörna. Sedan kom byteskavalkaden och som följd den ryckiga matchbilden.

Strax efter målet kom dagens debutant in i spel. Emerson Royal fick sina första minuter i Barça-tröjan när han ersatte Sergiño Dest. In kom också Samuel Umtiti, till vissa burop.

Några pluspoäng i stort går till Araújo, Memphis och Yusuf Demir. Ronald Araújo ser ut att gå mot sitt riktigt stora genombrott. Noterbart att han spelade till höger och Piqué till vänster. Känns just nu som mittbacksparet nummer ett.

Barça hade bollen medan Juventus stack upp då och då. De lyckades dock aldrig skapa något av riktigt värde.

När matchen kändes klappad och klar passade den återigen bänkade Riqui Puig på att böja in matchens tredje mål.

3–0 mot Juventus låter bra. Kanske något bättre än det faktiskt var idag.

Men, med det sagt. 3–0 är 3–0.

Lite arbetsro inför en vecka som lär bli händelserik.

Men vi börjar ju bli vana vid den saken.