Camp Nou, 2021-12-04 16:15

Barcelona - Real Betis
0 - 1

FC Barcelona - Real Betis: 0-1. Katastrof

Xavi Hernandez första förlust som huvudtränare i Barcelona. Tre förlorade poäng hemma på Camp Nou sumerer matchen rätt så bra.

En rätt så chansfattig första halvlek noterar vi. Efter ungefär tio spelade minuter spelar Jordi Alba fram Coutinho till Barcelonas första och enda riktiga målchans under den första halvleken. Detta summerar och sammanfattar halvleken rätt så bra. Iallafall hur det såg ut framåt.

Bättre. Ett piggare Barcelona entrar spelartunneln. Inte bara ett piggare Barcelona utan Dembele samt De jong byts in när det återstår ungefär 30 minuter av matchen. Dessa byten kom och blev nyckeln för att iallafall börja skapa målchanser. Barcelona skapar en hel del men har svårt att få in bollen i mål. Frustration hos spelarna skapades när klockan tickade på vilket var förståeligt. Särskilt i och med läget spelare, ledare samt supportrar vet att Barcelona befinner sig i. Tre poäng ska bara spelas in! Som tittare hemma i tv-soffan började man frukta det som snart skulle ske. Efter en total dominans i bollinnehav och chanser i den andra halvleken för Barcelona lyckas Betis ändå göra 0-1. Overkligt. Självklart på en kontring. Detta innebar också slutresultatet efter fighten på Camp Nou.

Tyvärr finns det inte mycket att ta med sig från denna prestation och match. Kanske Dembeles kvaliteter och x-faktor men inte mycket mer. Nu väntar match mot Bayern i veckan. En måste match för Barcelona. Förlust här skulle innebära uttåg ur Champions League redan i gruppspelet. Något som inte får ske. Nu gäller det att ställa om och spela för klubbmärket på bröstet. Dags att åka ner till Munchen och städa av Bayern. Inga konstigheter.