San Mamés, 2021-08-21 22:00

Athletic - Barcelona

Inför: Athletic Club – FC Barcelona

Inför: Athletic Club – FC Barcelona

Efter tre poäng i premiären mot Real Sociedad siktar Barça på att följa upp med detsamma när ytterligare ett baskiskt lag står för motståndet. På lördagskvällen tar Athletic Club emot på San Mamés.

Barça klarade ligapremiären, och där med den första tävlingsmatchen utan en viss Leo Messi, trots att det blev onödigt spännande på slutet.

Den nya fronttrion bestående av Griezmann, Memphis och Braithwaite fungerade väl om man tillåter saker och ting att vara relativa. Laget i stort såg ut att hålla ihop, där främst presspelet imponerade.

Återstår att se om det fungerar över tid och mot tuffare motstånd än ett försvagat Real Sociedad.

Barça kommer till spel utan skadade ter Stegen, Mingueza, Dembélé, Ansu Fati och Agüero.

Tydliga tecken för Umtiti, Pjanic och Collado som även de saknas. Koeman pratade på presskonferensen om att Coutinho behöver en vecka till i träning. Nåväl.

Truppen: Neto, Iñaki Peña, Tenas, Piqué, García, Araújo, Lenglet, Dest, Emerson, Alba, Balde, Busquets, de Jong, Pedri, Roberto, Riqui Puig, Nico, Gavi, Demir, Griezmann, Braithwaite, Memphis & Manaj.

Arnau Tenas, Alejandro Balde, Nico González, Gavi och Yusuf Demir finns med från Barça B.

Preliminär startelva: Neto; Dest, García, Piqué, Alba; de Jong, Busquets, Pedri; Griezmann, Braithwaite, Memphis.

Athletic Club inledde sin säsong med 0–0 på bortaplan mot Elche. Baskerna från Bilbao har haft en lugn sommar på transfermarknaden. Förhoppningen är att tränare Marcelino nu, med en hel försäsong bakom sig, ska få laget att lyfta på riktigt.

Förväntad startelva: Simón; de Marcos, Nuñez, Martínez, Balenziaga; Berenguer, García, Vencedor, Muniain; Sancet, Williams.

Nycklarna är i vanlig ordning Iñaki Williams längst fram, kreatören Iker Muniain och backlinjeledaren Iñigo Martínez. Ett varningens finger höjs för Oihan Sancet, som kan få sitt stora genombrott denna säsong.

Resan till Baskien blir nästa steg på en knepig säsongsstart för Barça. Närmast därefter väntar Getafe och Sevilla.

Det går inte att underskatta vikten av att Koeman och laget får en bra start på säsongen när livet efter Messi ska fortsätta. Vilket det såklart kommer göra. Frågan är bara på vilket sätt. Så många gånger han avgjort matcher på egen hand, på sitt eget sätt. Så länge han har spelat fotboll på sitt eget sätt.

Laget går vidare, livet går vidare. Leo Messi spelar inte fotboll för FC Barcelona längre. Det kommer att kosta poäng.

Samtidigt finns en del att se fram emot. Ansu Fatis återkomst, García och Araújos kamp om mittbacksplatsen, Frenkie de Jongs sista steg mot världstoppen och Memphis Depay som helt tycks sakna den tyngd på axlarna som så många andra i truppen verkar bära.

Men först och främst, tre poäng i Baskien.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? La Liga omgång 2: Athletic Club – FC Barcelona
När? Lördag 21/8, 22:00
Var? Cmore / BarçaTV+

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-08-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona