Camp Nou, 2021-04-29 19:00

Barcelona - Granada
1 - 2

Inför: Barcelona - Granada

Inför: Barcelona - Granada

Barcelona ska upp på samma antal spelade matcher som sina konkurrenter och de gör det med en serieledning i potten.

Det känns som Barcelona i en oändlighet haft färre matcher spelade än ligakonkurrenterna men på torsdagskvällen är det dags att komma i kapp. Åttonde placerade Granada väntar i hängmatchen och en vinst innebär serieledning.

Förutom förlusten i El Clásico nyligen så är det ett Barcelona som lyckats ta poäng i samtliga ligamatcher sen den 5:e december när Cádiz tog alla tre poäng Ramón de Carranza. Men sen dess är resultatraden 18-3-1 och då finns det inte mycket att klaga på. Sedan Koeman bytte till ett system med tre mittbackar har lagets säsong tagit fart på riktigt och den närmsta framtiden ser lovande ut för första gången på länge. Förutom att laget som helhet funkar bra har de hjälpts av att en viss Lionel Messi spelat på en nivå bara han kan under de senaste månaderna och då är det nästan omöjligt att inte gå som tåget. 21 mål och nio assist på de 20 senaste ligamatcherna är helt okej…

Skadeläget för Barcelona är lugnt och förutom långtidsskadade Ansu Fati och Philippe Coutinho är det bara Martin Braithwaite som dras med känningar.
Granada har haft ytterligare en succéartad säsong då det som under fjolåret renderade i en Europaplats följs upp av ännu en placering på övre halvan. Europa League-äventyret gick också över förväntan men i kvartsfinal blev de engelska jättarna Manchester United för tuffa.

Formen i ligan är okej med två segrar på de tre senaste, men det var också en tillbakastuds från två raka förluster så formen är inte spikrak. Lagets poängstarkaste spelare är åldermannen Roberto Soldado med hans nio mål i ligan.

På skadelistan är det glest för Granada och det är endast Luis Milla som återfinns där.

Vad: Omgång 34, La Liga
Var: Camp Nou, Barcelona
När: Torsdag 29/4, 19:00
Sändning: Cmore
 

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222021-04-28 12:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona