2020-06-16 22:00

Barcelona - Leganés

Inför: Barcelona – Leganés
10 finaler kvar...

Inför: Barcelona – Leganés

Efter segrar för både Barcelona och Real Madrid i premiären av återstarten av La Liga är skillnaden i tabellen alltjämt två poäng när det är dags för ny match och nya viktiga poäng står på spel.

Leganés
Som nästa hinder på vägen mot ligaseger återfinns Leganés. Laget ligger för närvarande på samma antal poäng som jumbon Espanyol men med bättre målskillnad ligger laget näst sist i tabellen. Trots ligaplaceringen betyder det inte att Leganés kommer bli en enkel match för Barcelona. Senast lagen möttes stod nämligen madridlaget för en stark insats som dock inte räckte hela vägen utan matchen slutade 2-1 till Barcelona efter mål av Suárez och Vidal.
 
Möjlig startelva:
Ivan Cuellar; Unai Bustinza, Chidozie Awaziem, Kenneth Omeruo, Jonathan Silva; Ruben Perez, Ibrahim Amadou; Roque Mesa, Kevin Rodrigues, Roberto Rosales; Guido Carillo
 
Barcelona
Arturo Vidal uttryckte det bra när han i maj menade att det är elva finaler kvar i ligan. Det är med precis den inställningen som ligaledarna bör angripa matchen mot Leganés på tisdag. Poängtapp kan leda till att ligapokalen istället hamnar hos huvudstadsrivalen. Den första av de enligt Vidal elva kvarvarande finalerna slutade i Barcelonas favör.  4-0 segern vittnade om att laget har vad som krävs även om det inte var övertygande fotboll under hela matchen. Positiva aspekter man kan ta med från matchen är såklart att uppehållet medfört att Suárez är tillbaka och spelklar, att Ronald Araújo klarade av hela matchen med ett helt klart godkänt betyg, Braithwaite satte dit sitt första mål och slutligen: Messi är fortfarande Messi. Jordi Alba hann både med ett mål och en assist likväl som att dra på sig ett gult kort vilket betyder att han är avstängd i kommande match.
 
Möjlig startelva:
Marc-Andre ter Stegen; Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Junior Firpo; Frenkie de Jong, Arthur, Arturo Vidal; Antoine Griezmann, Luis Suarez, Lionel Messi
 
Vad: La liga omgång 29

Var: Camp Nou Barcelona

När: Tisdag 16/6 kl. 22:00

TV: Cmore

Erik Svensson2020-06-15 11:56:00
Author

Fler artiklar om Barcelona