Camp Nou, 2021-10-17 21:00

Barcelona - Valencia

Inför Barcelona - Valencia
Nya tag efter landslagsuppehållet, tre nya poäng på spel.

Inför Barcelona - Valencia

Landslagsuppehållet är över och det är återigen dags för La Liga-fotboll när Barcelona välkomnar Valencia till Camp Nou. Frågan är nu om vi får se laget ta ett steg framåt - eller fortsätter det att spelas långbollar från Koemans mannar?

Barca kommer (som bekant) från en horribel start på säsongen, som senast slutade med en solklar 2-0-förlust borta mot Atletico Madrid. 
Efter uppehållet finns det i alla fall några ljusglimtar att rapportera om. Ansu Fati har fått vila medan de andra spelat landslagsfotboll och bör ta ytterligare steg framåt efter det långa skadeuppehållet. Kanske får vi se honom redan från start? 

Dest åkte på en smäll under VM-kvalspel med USA men har tränat med laget. Även Sergio “Kün” Aguero har tränat med lagkamraterna och det finns en chans att han är med i truppen. Välkommet säger jag. 

Barcas “Dreamteen” Pedri ser dock ut att missa matchen.18-åringen, som nyligen förlängde sitt kontrakt till 2026 (och som får en utköpsklausul på 10 miljarder), återhämtar sig fortfarande från skadan han ådrog sig mot Bayern München i CL. 

Barcelona och Valencia har båda spelat in tolv poäng så här långt (Barca med en match mindre spelad). 
Los Ché fick en bra start på säsongen med tre segrar på de fyra inledande matcherna. Men sedan dess har det gått knackigt för Bordalás och Co. Fyra raka matcher utan seger, två förluster och två kryss. Så lyder resultatraden. 

Trupperna har i skrivande stund (16/10) inte tillkännagivits.

Vad: La Liga omgång 9
Var: Camp Nou
När: Söndag 17/10 21.00
Matchen sänds på C More Fotboll

¡Visca Barca!

 

Emilio Valdés Bahri2021-10-16 20:23:59
Author

Fler artiklar om Barcelona