Olímpic Lluís Companys, 2024-04-29 21:00

Barcelona - Valencia

Inför: Barcelona - Valencia

Inför: Barcelona - Valencia

Barcelona tar emot Valencia på Estadi Olímpic Lluís Companys där man vill studsa tillbaka efter El Clasico förlusten. En ovanlig måndagsmatch där Barcelona välkomnar ett Valencia som vill säkra Europaspel inför nästkommande säsong. 

Efter förlusten i Madrid så försvann alla former av hopp för en ligaseger och fokus ligger nu på att avsluta ligan starkt för att kunna bygga om inför nästa säsong. Den stora nyheten som meddelades i veckan var att Xavi väljer att stanna i klubben. Något chockerande beslut med tanke på den spanska tränares tydlighet under de senaste månaderna gällande hans beslut att lämna inte skulle komma att påverkas. Stabilitet är något man har saknat under dem senaste åren i Katalonien vilket gör Xavi kvarvarande i klubben viktigt med tanke på truppen som verkar vara väldigt förtjusta i klubblegendaren på tränarbänken. Nu siktar klubben på att avsluta säsongen för att kunna göra om i truppen. 

Valencia kommer till matchen efter en förlust mot Betis där man förlorade relativt sent vilket skakade om rejält om Europaplatserna då Betis är en direkt utmanare för en plats i Conference League. Denna matchen kommer vara viktigt för bortalaget som har faktiskt har något att spela för jämfört med Barca. Ett lag som historiskt varit en stark La Liga klubb har svajat under de senaste säsongerna.


Skador och förväntad startelva - Barcelona
Frankie, Gavi och Balde är skadade.
Förväntad startelva: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Cubarsí, Cancelo, Christensen, Pedri, Gündogan, Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Skador och förväntad startelva - Valencia:
Gaya förväntas vara inta vara med i truppen, Diakhaby är skadad.
Förväntad startelva: Mamardashvili, Correia, Mosquera, Ozkacar, Gayà, Pepelu, Guerra, Pérez, López, Almeida, Duro

Valencia har efter tränarbytet till Ruben Baraja höjt klubben. Los Che har byggt upp ett ungt lag som är välorganiserad med bra kontroll på bollen när dem väl har den. Något som kan skaka om Barcelona är kontringarna som Valencia producerar och Barcelona som spelar med en högt stående baklinje. Det kommer vara intressant att se hur Barcelona svarar efter de två senaste matcherna som minst sagt har tagit på psyket hos både tränare, spelare och supportrar. Att kunna slå tillbaka är viktigt för att visa att man är på rätt väg. 

Matchen spelas 21:00 och visas på TV4-play. 

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-04-29 13:04:54
Author

Fler artiklar om Barcelona