Allianz Arena, 2021-12-08 21:00

Bayern München - Barcelona

Inför Bayern München – Barcelona
Mot Bayern har Barcelona allt i egna händer.

Inför Bayern München – Barcelona

Allt eller inget (Europa League får ursäkta). Imorgon står Champions League-spelet på spel för Barcelona. Endast en seger borta mot mardrömsmotståndet Bayern München räcker för att säkra avancemanget.

Ja, så tufft är läget. Ska det bli vidare spel i Champions League-slutspelet till efter årsskiftet krävs det tre poäng på Allianz. 

I Portugal kan Barca få hjälp av Dynamo Kiev, lyckas ukrainarna ta poäng mot Benfica så spelar det faktiskt ingen roll vad som händer på gräsmattan i München. Men detta scenario inte är så troligt, då Benfica har precis allt att spela för – och Dynamo ingenting.

Hemmamötet i den första gruppspelsmatchen slutade med en klar 0-3-förlust på Camp Nou, då under Ronald Koemans ledning. Nu är det ett Barca som måste vinna. Förhoppningar fanns om att Ansu Fati skulle hinna tillbaka men så blir inte fallet, istället säger rapporterna från Katalonien att Dembélé blir nyckeln och kommer att få chansen från start. 

Efter sin långa skadefrånvaro har det blivit flera pigga inhopp från fransmannen, som bidrar med mycket som Barca saknar, nämligen fart och genombrottsförmåga. Men frågan är som alltid om det fysiska håller för den gode Ousmane och även så, om det räcker mot ett formstarkt Bayern. 

Barcelonas trupp mot Bayern:
Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Memphis, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Gavi, Balde och I. Akhomach.

Bayern München:
Det tyska mästarlaget har gått som tåget i årets CL. Fem segrar av fem möjliga gör att man toppar gruppen på maximala 15 poäng. 
Mot Barcelona kommer man dock att sakna flera tongivande spelare. På presskonferensen dagen inför matchen bekräftade tränaren Julian Nagelsmann att Goretzka, Gnabry, Kimmich och Choupo-Moting alla missar matchen. I övrigt ser det ut som att inte kommer att rotera laget i någon större utsträckning då Nagelsmann också bekräftade att både Lewandowski och Thomas Müller startar. 

Det kommer utan tvekan att bli en svår uppgift för Xavi och Co, särskilt då Bayern inte förlorat ett gruppspelsmatch på hemmaplan på åtta år (2-3 mot Man City 2013). 
Något som alltså med största sannolikhet måste ske om inte Barca ska åka ur redan i gruppspelet, vilket inte har hänt på hela 21 år.

Var: Allianz Arena, München
Vad: Champions League, matchdag 6
När: Onsdag 8 december, 21.00
Hur: C More

En fotnot, morgondagens match spelas inför tomma läktare på grund av covid-situationen i den tyska regionen Bayern. 

Visca Barca!
 

Emilio Valdés Bahri2021-12-07 20:50:24
Author

Fler artiklar om Barcelona