Inför: CF Intercity – FC Barcelona
Dags för Memphis Depay att få in några förhöjande självförtroendemål i Copa del Rey?

Inför: CF Intercity – FC Barcelona

Det har blivit dags för Barça att kliva in i årets upplaga av Copa del Rey. För motståndet står CF Intercity, som till vardags spelar i samma division som Barça B.

Det vankas sextondelsfinal i Copa del Rey i det som är början på det blåröda fotbollsåret 2023. Våren lär bli en slitsam sådan, med ett tufft spelschema, och ett par matcher i Copan (som det kan bli om det ska gå hela vägen till final) är sällan välkommet.

Men så är det ju också en titel man gärna vinner. Det första steget mot den pokalen – som för övrigt är den senaste pokalen Barça lyft på herrsidan över huvud taget – kommer på onsdagskvällen mot CF Intercity.

Det lär bli en del rotation i Xavis startelva, och en sådan är därmed rätt svår att förutspå på förhand.

Truppen: Ter Stegen, Iñaki Peña, Tenas, Araújo, Koundé, García, Christensen, Alonso, Bellerín, Balde, Alba, Roberto, Busquets, de Jong, Gavi, Kessié, Pablo Torre, Dembélé, Raphinha, Ansu Fati, Ferran, Memphis.

Preliminär elva: Iñaki Peña; Bellerín, Araújo, García, Balde; Kessié, de Jong, Pablo Torre; Dembélé, Memphis, Ferran.

Xavi bekräftade på presskonferensen inför match att Ronald Araújo kommer att starta. Det väntas även Iñaki Peña, som till slut hann registreras till A-truppen, göra. Robert Lewandowski, trots att hans möjligheter att delta i de kommande matcherna i La Liga är högst osäkra, och Pedri vilas från truppen.

Undertecknad ska inte ge sig på att förutspå någon Intercity-elva. Däremot är det värt att nämna att det finns en hel del lirare med blåröd erfarenhet i truppen.

Eller vad sägs om Guillem Jaime (La Masia-fostrad, Barça B 2018–2020 och 2021–2022), Xemi (Barça B 2016–2017), Franck Angong (Barça B 2020–2022), Oriol Soldevila (Barças juniorlag 2018–2020), Carlos Carmona (Barça B 2010–2012), Pol Roigé (Barças juniorlag 2010–2011) och Benja (Barça B 2009–2011)?

Ett redigt gäng. Intercity återfinns på en sextonde plats i det som numera kallas Primera División RFEF, eller kort och gott: tredjeligan. Barça B finns några snäpp upp, på nionde plats.

Den här typen av match ska såklart inte kunna sluta i något annat än avancemang för Barça – men samtidigt har större skrällar skett.

Xavi har säkerligen bestämt sig för att ligaspelet är av högsta prioritet när FC Barcelona kliver in i 2023. Med det sagt vill han – och förmodligen de allra flesta blåröda – säkerligen slippa att inleda året med en sensationell cupsorti.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? Copa del Rey, sextondelsfinal: CF Intercity – FC Barcelona.
När? Onsdag 4/1, 21:00.
Var? Sportbladet.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-01-03 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona