Inför: Eibar - Atlético Madrid

Inför: Eibar - Atlético Madrid

Atlético Madrid reser på nytt upp till Baskien, den här gången för att möta Eibar. Viktiga spelare saknas men nyförvärvet Moussa Dembélé kan debutera. Gör han mål direkt?

Huvudstadslaget har hunnit vila inför matchen uppe i norra Spanien, det har gått hela nio dagar sedan Sevilla besegrades med 2-0 hemma i Madrid. Nu är det nya tag och en chans att utöka serieledningen till sju poäng ner till Real Madrid. Inför matchen saknas dock viktiga spelare. Koke fick sitt femte gula kort senast och är automatiskt avstängd. Hermoso har skadat sig under veckan och är inte tillgänglig. Trippier har nu straffats av FIFA och är avstängd till den 28 februari, han missar därmed första matchen mot Chelsea i Champions League. 

Truppen i sin helhet: Grbic, Oblak, San Román, Giménez, Lodi, Savic, Felipe, Vrsaljko, Álvaro, Kondogbia, Torreira, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco, Félix, Suárez, Correa, Dembélé

Eibar kämpar i botten av tabellen och behöver poäng. De befinner sig i skrivande stund på 15:e plats med två poäng ner till nedflyttningsstrecket. Det är framförallt målskyttet som är det stora problemet. 15 mål på 18 matcher är snålt, det är bara jumbon Huesca som har gjort färre. Defensiven är dock helt okej med 18 insläppta på lika många matcher. Det finns en del spelare att kolla koll på, framförallt Kike och Bryan Gil. Den förstnämnde är bästa målskytt med fem mål och Gil är definitivt en av La Ligas bättre talanger med sin direkta spelstil. Under veckan har även ett nyförvärv gjorts, förre Manchester City-talangen Aleix García har plockats in.

Troliga startelvor:
Eibar (4-4-2): Dmitrovic - Pozo, Burgos, Bigas, Arbilla - Inui, Diop, Expósito, Gil - Enrich, Kike


Atlético (5-4-1): Oblak - Vrsaljko, Savic, Felipe, Giménez, Carrasco - Correa, Llorente, Saúl, Lemar - Suárez

Undertecknad förväntar sig en tuff match på en arena som brukar vara jobbig. Förra säsongen fick man lämna med en 2-0 förlust. Idag ska det dock bli vinst och det är dessa matcher man behöver vinna om man ska vinna en ligatitel.

Gissning på slutresultatet:
Eibar - Atlético Madrid 0-2

Var: Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar
När: 21/1 21:30
Domare: Mario Melero López

¡Aúpa Atleti!
 

Filip Johansson@DiegRojiblanco2021-01-21 10:28:00
Author

Fler artiklar om Atlético