Camp Nou, 2021-01-31 21:00

Barcelona - Athletic

Inför FC Barcelona - Athletic Club: Barcelona mot femte raka ligasegern!

Inför FC Barcelona - Athletic Club: Barcelona mot femte raka ligasegern!

Ligaspelet återupptas och Barcelona tar emot den Baskiska klubben, Athletic Club med Marcelino bakom spakarna. Frågan är ifall Barcelona kan bygga på sin relativt fina form i ligaspelet med ännu en seger. Den som väntar får se. Morgondagens drabbning är den tredje lagen emellan bara i år och hela 10 mål har noterats - låt oss hoppas att målfesten fortsätter på Camp Nou och denna gång i vår favör.

Speciella tider råder i Barcelona med låga toppar och djupa dalar. Dalarna har ändock inte visat sig mest i just ligaspelet där Barcelona, trots sitt usla facit, är på jakt efter en femte seger i rad. Motståndet är inga sämre än Baskerna som efter sitt senaste tränarbyte är allt annat än lättslagna. Laget har gått obesegrat sedan de båda lagen möttes senast i ligaspelet, och med Marcelino bakom spakarna kan man vara säker på ett tufft motstånd.  

FC Barcelona
Formen i Barcelona är förhållandevis bra som nämnt och ifall man fortfarande ska våga drömma om titeln så bara måste man vinna detta möte. Tufft spelschema februari ut och skador på Fati, Pique, Roberto och Coutinho gör inte uppgiften lättare för Koeman och gänget, dessutom får man klara sig utan mittfältsveteranen Busquets som är borta på grund av avstängning. Men, Griezmann har lärt känna nätet och likaså den hårt arbetande Frenkie, älskade lilla Riqui Puig har fått förtroende av Koeman och dessutom svarat med den sena spiken i kistan senast borta mot Elche. 
Real förlorade mot Levante hemma på Bernabéu idag, imorgon visar vi att vi är bättre. 

Athletic Bilbao
Laget har alltså vunnit alla sina matcher sedan förlusten mot Barcelona den 6e januari och dessutom plockat hem klubbens tredje titel i den spanska supercupen. Marcelino vet vi om vad han är kapabel till, men trots hans kompetens som tränare har han på 23 matcher bara vunnit två mot Barcelona, och lyckats kryssa sex. 

Vi håller tummarna för att Koeman ger Puig fortsatt förtroende, att vår springare på mitten och Griezmann fortsätter hitta nätet och framförallt allt att kapten seglar hem tre viktiga pinnar hemma på Camp Nou. Vi ses imorgon. Visca El Barça!

Harald af Ugglas Åberg2021-01-30 18:28:38
Author

Fler artiklar om Barcelona