Camp Nou, 2020-12-08 21:00

Barcelona - Juventus

Inför FC Barcelona - FC Juventus: En sista avstämning innan gruppsegern

Inför FC Barcelona - FC Juventus: En sista avstämning innan gruppsegern

Superstabila gruppspels-jätten Barcelona tar emot Ronaldo och jaget i den sista matchen i årets upplaga av Champions League. Den gamla damen och de blågröna har båda jagat ihop tillräckliga poäng för att kvalificera sig för slutspel och det ska krävas en rejäl uppvisning från motståndarjaget ifall Barcelona ska gå miste om förstaplaceringen i gruppen.

Märkligt nog har Barcelona trots en nästintill kollaps till första halva av säsongen, lyckats gå rent i CL-gruppspelet med imponerande 16-2 i målskillnad. Man har promenerat hem segrarna som bör promeneras hem mot Dynamo Kiev samt Ferencvarosi, men icke desto mindre gått och tvålat till Juventus på bortaplan med 0-2. Imponerande må jag ändå medge. Efter alla tumult och debacle, förluster och besvikelser, lyckas man vinna gruppen tämligen obehindrat ifall morgondagen utspelar sig inte alltför fel. 

Juventus har inlett säsongen utan den solklara övertygelse man lätt förväntar sig efter resultaten de senaste åren. Delad tredjeplats i ligaspelet ligger man på och trots att man är obesegrade, så har man endast vunnit fem av tio matcher. Superstjärnan Ronaldo har förvisso varit skadad, men med det laget bör man definitivt ha presterat bättre ändå. Trots kritiken så känns det som att Pirlos pusselbitar har börjat falla på plats och vore det inte för ställningen i tabellen hade Barcelona nog inte varit helt bekväma inför morgondagens kamp. 

Barcelona har ett mycket sämre facit i ligaspelet. Efter förlusten i lördags mot nykomlingen Cadiz, har Barcelona endast lyckats vinna fyra av tio spelade matcher och dessutom förlorat lika många. Katastrofalt. Onekligen är det ett Barcelona i obalans och det känns på sättet som man spelar. Inte råga på att Pique, Fati, Roberto, Umtiti och nu även Dembelé är skadade… Dembelé som man så länge befarat, är ju tveklöst en borttappad diamant. Jag är en som håller hans talang högre än Mbappés, men tyvärr är talang inte tillräckligt. 

Som ovan nämnt är Barcelonas behållning denna säsong att man fortfarande faktiskt visar att man är ett storlag när man vinner gruppen i Champions League, och på 38 matcher på hemmaplan i europaturneringen, har man faktiskt inte förlorat en enda. Det återstår att se ifall sviten håller än, efter morgondagens gruppfinal. På återseende. Visca El Barca. 


 

Harald af Ugglas Åberg2020-12-07 12:39:00
Author

Fler artiklar om Barcelona