Camp Nou, 2022-03-10 21:00

Barcelona - Galatasaray

Inför: FC Barcelona – Galatasaray SK

Inför: FC Barcelona – Galatasaray SK

Barça kliver in i nästa steg i Europa League-spelet när det ska spelas åttondelsfinal under torsdagen. För motståndet står den turkiska jätten Galatasaray SK.

Det blev visserligen någorlunda spännande ett tag mot Napoli. Faktum var däremot att Barça var rätt och slätt överlägsna över två matcher. Det skulle till slut även visa sig på resultattavlan.

Europa League-spelet har som bekant ytterligare än runda i jämförelse med den där andra turneringen som spelas på tisdagar och onsdagar. Barça är där med bara framme i åttondelsfinalen än så länge.

Xavi har en rätt ordinarie trupp att tillgå. Saknas sedan tidigare gör Ansu Fati, Sergi Roberto och Samuel Umtiti.

Följande manskap är redo för match: ter Stegen, Neto, Tenas, Piqué, Araújo, García, Lenglet, Mingueza, Alba, Dest, Busquets, Pedri, Gavi, F.de Jong, Nico, Riqui Puig, Dembélé, Adama, Ferran, Aubameyang, Memphis, Braithwaite & L.de Jong.

Under onsdagens presskonferens var Xavi tydlig med att det kan bli en hel del rotation i startelvan. Dani Alves saknas på grund av att bara tre av de fyra nyförvärven kunde registeras.

Preliminär (och svårspådd) elva: ter Stegen; Mingueza, Piqué, García, Dest; Nico, de Jong, Gavi; Adama, Memphis, Ferran.

Galatasaray kommer till spel efter ett imponerande gruppspel. Man lyckades toppa Grupp E framför de eminenta motståndarna Lazio, Olympique Marseille och Lokomotiv Moskva.

I ligaspelet har det däremot gått desto sämre. Gala återfinns först på en tolfte plats i tabellen. Senaste ligamatchen slutade 0–2 mot Konyaspor.

I truppen finns två lite extra intressanta namn med Barça-mått mätt. Dels Iñaki Peña, som gör tävlingsdebut på Camp Nou. Den unge målvakten hoppas spela till sig en plats i truppen nästa säsong. Sedan finns Arda Turan, som däremot inte verkar komma till spel. Bartomeus presidentkampanjsvärvning blev som bekant aldrig någon succé i blårött, och verkar inte heller rosa marknaden i Istanbul.

Förutom de två Barça-bekantingarna finns namn som Bafétimbi Gomis, Sofiane Feghouli och Ryan Babel. En minst sagt spretig trupp. Högt och lågt.

Xavi var som sagt tydlig med att det kan bli en hel del rotation. Huvudfokus ligger onekligen på söndagens ligamatch mot Osasuna. Med det sagt lär det finnas en hel del spelare som vill visa upp sig från sin bästa sida. Konkurrensen är hårdare än på länge, vilket inte kan vara annat än ett gott tecken.

Den sista presskonferens-rapportern är att Xavi påstod att Barça inte alls är favoriter till någon titel. Istället pratade Xavi om Sevilla, som visseligen har ett minst sagt imponerande EL-facit de senaste åren. Med det sagt, slug är han den gode Xavi.

Som bekant avgörs matcherna ute på gräsmattorna och inte i pressbåsen. En bra insats på Camp Nous gräsmatta och ett bra resultat i ryggsäcken ned till Istanbul tackar ingen blåröd nej till.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? Europa League, åttondelsfinal: FC Barcelona – Galatasaray SK
När? Torsdag 10/3, 21:00
Var? Viasat / Viaplay

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-03-09 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona