Camp Nou, 2021-09-20 21:00

Barcelona - Granada

Inför: FC Barcelona - Granada CF

Inför: FC Barcelona - Granada CF

Efter det blytunga nederlaget mot Bayern München senast ska FC Barcelona på måndagskvällen återigen beträda Camp Nous gräsmatta, denna gång för att ta emot ett formsvagt Granada CF i La Liga. Att Barça tar tre poäng och visar upp ett spel som ringar med klubbens DNA är ett krav från klubbledningen och fansen, och om inte detta uppnås är det inte omöjligt att en förändring kommer att ske på tränarposten.

3 veckor har det gått sedan FC Barcelona senast spelade en ligamatch. Den gången besegrades Getafe med 2-1 efter att Depay avgjorde matchen med en fin individuell prestation. Den segern innebar 7 inspelade poäng för Barça på ligans 3 första matcher, vilket inte går att beskriva som något annat än en bra start poängmässigt. I matchen mot Getafe var insatsen dock allt annat än övertygande, och tyvärr hade samma ord även kunnat användas för att beskriva Barça insats i matchen omgången innan mot Athletic Club. När Barça på tisdagskvällen ställdes mot tuffare motstånd i form av Bayern München var man chanslösa, och storförlusten var ett faktum. Att Koemans mannar trots den resultatmässigt starka ligastarten har mycket kvar att bevisa råder det inga tvivel om, och om man ska tro de uppgifter som flera journalister med Barça-fokus har givit är de kommande matcherna avgörande för Koemans vara eller icke-vara som tränare för klubben.

I Barças jakt på tre poäng kommer tyvärr flertalet viktiga spelare saknas, detta då Pedri och Alba drog på sig skador i Bayern-matchen samtidigt som skadelistan sedan tidigare redan var lång.

Spelare som förväntas missa matchen är: Alba, Pedri, Fati, Braithwaite, Dembélé, Nico och Agüero.

Truppen i sin helhet: Ter stegen, Neto, Peña; Baldé, Pique, Araújo, Garcia, Lenglet, Mingueza, Umtiti, Dest; Busquets, De Jong, Roberto, Gavi, Puig; Coutinho, De Jong, Depay, Demir.

Väntad startelva: Ter Stegen; Dest, Araújo, Pique, Baldé; De Jong, Busquets, Roberto; Coutinho, De Jong, Depay.

För att vända fokuset mot uppgiften som väntar på måndagskvällen ställs Barça mot ett Granada CF som har försvagats rejält sedan man i våras bortaslog Barça, knep en niondeplats i ligan och spelade kvartsfinal i Europa League mot Manchester United. Förklaringen till Granadas försvagning är främst tappet av succétränaren Diego Martínez, men även spelartapp som målvakten Rui Silva och fjolårets interna skyttekung Roberto Soldado. Granada har inlett säsongen med endast 2 poäng på 4 matcher, vilket vittnar om att man kommer att ha svårt att komma i närheten av de senaste två säsongernas ligaplaceringar. Precis som hos många andra lag finns det flera Barça-bekantingar i klubben, detta i form av tränaren Roberto Moreno, som många nog minns var assisterande tränare för Barca under Luís Enriques tid, och mittfältaren Monchu, som lämnade Barça B i somras. 
Väntad startelva: Maximiano; Arias, Duarte, Abram, Neva; Monchu, Gonalons, Milla; Bacca, Suarez, Machis. 

Vid seger kliver Barça upp på en delad tredjeplats med en match mindre spelad än de övriga toppkonkurrenterna. Låt oss hoppas på seger, vackert spel och fina prestationer från våra unga talanger! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? La Liga omgång 5: FC Barcelona - Granada CF
När? Måndag 20/9, 21:00
Var? Cmore / BarçaTV+
 

Anton Granholm2021-09-19 23:43:00
Author

Fler artiklar om Barcelona