2020-03-07 18:30

Barcelona - Sociedad

Inför FC Barcelona – Real Sociedad

Inför FC Barcelona – Real Sociedad

Barcelona
 
Det går sannerligen snabbt i både hockey och fotboll. Vips, så var ligaledningen borta och snacket om att FC Barcelona är nöjda utan titlar denna säsong började gå varmare än kaffet i de bryggare där det vardagliga fotbollssnacket äger rum världen över. FC Barcelona och dess supportrar är nöjda utan titlar så länge spelet på planen påminner om fornstora dagar. Någon? Som på riktigt känner så? Nej, tänkte väl det. FC Barcelona ska dominera i både spelsätt och medaljer kring spelarnas halsar. Inget annat duger, tro inte något annat. Därför är det direkt upp på La Ligahästen mot La Real.
 
Det tog inte mer än några dagar efter El Clásicoförlusten innan rykten, som visserligen ska tas med en hel näve av salt, blossade upp om att en del spelare i truppen anser att FC Barcelona är för stort för Quiqe Setién. Jag vill inte prata om huruvida ryktet är mer än bara ett rykte eller om påståendet i fråga har någon substans. Däremot ska det bli oerhört spännande att se hur Setiéns Barça reser sig efter två raka poängtapp där spelet inte imponerat i någon av matcherna. En temporär svacka eller en nedåtgående trend? Vad kommer förändras? Kommer Ansu Fati få chansen igen? Ska Riqui Puig få gå före Ivan Rakitic?

Oavsett vilken väg Setién väljer, så är det viktigt att den är vinnande. Det kommer inte bli lätt, trots hemmaplan. En stor anledning till det är givetvis skadan på Luis Suárez som har blivit mer kännbar än vad undertecknad någonsin vågat tro. Allt är förlåtet Luis, kom tillbaka! Till matchen saknas också sedan tidigare Sergi Roberto och Ousmane Dembélé som båda ännu inte är tillbaka från sina skador. Något som däremot ironiskt nog är tillbaka, åtminstone de två senaste matcherna, är formationen 4-4-2. Formationen som blivit ansiktet utåt för trygghet och stabilitet har på två matcher genererat en poäng, med målskillnaden 1-3. Vi skrotar den för alltid va?
 
Senast lagen möttes var 14e december 2019 och det slutade då 2-2. Vem som gjorde assist och mål för Barcelona den gången? Luis Suárez.

Real Sociedad
 
Minns ni vem som kvitterade och därmed fastställde slutresultatet i den där 2-2matchen i vintras? Alexander Isak, givetvis! En skulle kunna argumentera för att det var startskottet för Isaks internationella genombrott, men också början på en fantastisk period för Real Sociedad som lag. Sedan dess har laget nämligen spelat 15 matcher i alla tävlingar och endast förlorat tre gånger. Som ajsing ån the kejk har de tagit sig till Copa del Reyfinal och har dessutom vid seger mot Barcelona möjlighet att gå upp på en tredjeplats. Det är alltså inget omotiverat lag som kommer till Camp Nou på lördag.
 
Det är inte bara ett otroligt motiverat lag som kommer på besök, det är också ett oerhört formstarkt och bra lag som gästar Katalonien. Real Sociedad har sex raka segrar, däribland en vinst på Santiago Bernabéustadion, en 3-0skalp mot Valencia och en derbytriumf mot Athletic Club. Men, bland dessa segrar finns som tidigare nämnt en säkrad Copa del Rey-final, efter att Mirandes besegrats med 0-1 på bortaplan sent i onsdags kväll. Värt att notera är att La Real spelade en nästintill helt ordinarie elva i semifinalen. Det är nog fler än Quiqe Setién som hoppas på att både matchen och finalfirandet sitter kvar i spelarna till matchen på Camp Nou.
 
Personligen skulle jag dock inte räkna med att spelartruppen var ute på ett särskilt vilt firande, åtminstone Real Sociedads stjärnskandinaver verkar ta det relativt piano. Något som inte ska glömmas bort är att La Real spelar nästa La Ligamatch redan på tisdag, vilket innebär att de kommer ha spelat tre matcher på sex dagar. Undertecknad blir inte förvånad om Real Sociedad roterar startelvan något mot Barcelona. Om inte, så har Isak och gänget all rätt att gå in och bli besvikna om de inte tar med sig åtminstone en poäng hem till Baskien.
 
Matchfakta

Vad: La Liga, omgång 27
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 7/3, 18:30
Sändning: C More Fotboll

Dino Curovacdinocur2020-03-06 15:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona