Camp Nou, 2021-04-05 21:00

Barcelona - Valladolid

Inför: FC Barcelona - Real Valladolid

Inför: FC Barcelona - Real Valladolid

På måndagskvällen gästar Real Valladolid den katalanska huvudstaden i en match som kan få konsekvenser både för topp- och bottenstriden. En vinst för Barcelona är ett måste för att hänga med i titelracet, medan Valladolid hoppas på att kunna åka hem med åtminstone en poäng, för att öka avståndet mellan dem och nedflyttningsstrecket.

FC Barcelona kommer till den här matchen med vind i seglen efter att ha decimerat både Huesca och La Real, och är fullt inställda på att rutinmässigt vinna även denna match. En kombination av Ronald Koemans nya system och en viss Lionel Messi som hittat tillbaka till den nivå som han under så många år har haft i den blå och granatröda tröjan, har möjligjort en smärre sensationell vändning av vad som verkade bli en dyster säsong. Att Barça dessutom åkt ut Champions League innebär att det inte är någon mening med att rotera, utan allt fokus kan läggas på ligan.

Med Ansu Fati och Gerard Piqué fortsatt skadade är en möjlig startelva enligt följande: Ter Stegen, Araújo, De Jong, Lenglet, Dest, Busquets, Pedri, Alba, Dembélé, Messi, Griezmann. Någonting som är värt att notera är att Sergi Roberto är tillbaka från skada, och det är inte omöjligt att han får några minuter under matchen.

Real Valladolids form är inte heller något att sticka under stol med. I deras senaste fem senaste matcher har de bara förlorat en (mot Real Madrid), och de var ytterst nära att lösa tre poäng hemma mot Sevilla innan Yassine Bounou otroligt nog kvitterade på hörna i slutskedet av matchen. Något som talar mot Valladolid är däremot deras långa lista på frånvarande spelare. Kike Pérez, Pablo Hervías, Luis Pérez, Joaquín Fernández, Míchel Herrero, och Jota är alla borta från spel av olika anledningar, och Sergio González får gnugga sina geniknölar för att ställa ett konkurrenskraftigt lag på planen.

I och med Atlético Madrids förlust mot Sevilla på söndagen är detta ett bra läge att knappa in ytterligare i ligatoppen, och en säsong som kändes avgjord för bara några veckor sedan är nu återigen full av liv och spänning.
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012021-04-04 23:06:32
Author

Fler artiklar om Barcelona