Camp Nou, 2022-08-28 19:30

Barcelona - Valladolid

Inför: FC Barcelona – Real Valladolid
Nya målfiranden mot Real Valladolid?

Inför: FC Barcelona – Real Valladolid

Barça går för en ny seger i ligaspelet när helgen avslutas med att Real Valladolid kommer på besök till Camp Nou.

Om ligapremiären mot Rayo Vallecano var en rätt habil insats med avsaknad av mål var omgång två mot Real Sociedad motsatsen. Någon imponerande insats spelmässigt var det inte, men ett Ansu Fati-inhopp och individuell skicklighet gjorde skillnaden.

En välgörenhetsmatch mot Manchester City senare väntar nu Real Valladolid på hemmaplan.

Mycket av snacket inför matchen har ännu en gång handlat om Jules Koundés vara eller icke vara i den listan på spelare som faktiskt kan spela fotbollsmatcher för FC Barcelona. Xavi lät försiktigt positiv på presskonferensen, men det återstår att se om fransmannen kan få göra sina första tävlingsminuter i Barça-tröjan.

Ingen trupp finns att tillgå ännu, men skadeläget ser gynnsamt ut. Martin Braithwaite lär lämnas utanför igen, Samuel Umtiti har som bekant lämnat. Mer spännande blir det att se om Sergiño Dest saknas igen.

Fler frågetecken finns kring elvan. Sergio Busquets är tillbaka efter avstängning och lär gå in från start. Får Balde chansen framför Alba igen? Hamnar Frenkie på bänken? Ansu Fati? Xavi lär ha en del att fundera på.

Preliminär elva: Ter Stegen; Araújo, Christensen, García, Balde; Gavi, Busquets, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Ansu Fati.

Real Valladolid har haft en tuff inledning på säsongen med Villarreal och Sevilla på schemat. Premiären mot "de gula ubåtarna” slutade i förlust. Däremot lyckades man få med sig en pinne från Ramón Sánchez Pizjuán förra helgen.

Klubben har förstärkt truppen under sommaren med namn som målvaktsveteranen Sergio Asenjo, den lojale vänsterbacken Sergio Escudero och yttern Iván Sánchez. Dessutom har anfallaren Sergi Guardiola återvänt från sitt lån till Rayo.

I övrigt noteras att den förre Barça B-kaptenen Monchu springer runt på Valladolid-mittfältet. Övriga spelare att se upp med i offensiv väg är Oscar Plano och Sergio Leon. Saknas gör anfallsesset Shon Weissman.

Preliminär elva: Asenjo; L.Pérez, Sánchez, Fernández, Escudero; Aguado, Mesa, K.Pérez; Sánchez, Guardiola, Anuar.

För Barças del är det naturligtvis bara tre pinnar som gäller. De vita från Madrid verkar nämligen inte ha något större intresse av att tappa några poäng i onödan den här säsongen heller.

I övrigt får det gärna kommer lite besked i det spelmässiga också. Det finns som bekant inte speciellt många ursäkter kvar nu när det kan vända, vridas och bytas ut.

Med det sagt, med tanke på hur oktober månads spelschema ser ut får gärna söndagen sluta i tre poäng.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? La Liga, omgång 3: FC Barcelona – Real Valladolid
När? Söndag 28/8, 19:30
Var? C More

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-08-27 19:30:00
Author

Fler artiklar om Barcelona