Camp Nou, 2022-11-05 21:00

Barcelona - Almeria

Inför: FC Barcelona – UD Almería

Inför: FC Barcelona – UD Almería

Gerard Piqué ska tackas av och tre ligapoäng står på spel. Det kan bli en händelserik lördagskväll på Camp Nou.

Barça tar emot nykomlingen UD Almería i La Liga på lördagen.

Den stora rubriken inför matchen är naturligtvis beskedet om att Gerard Piqué väljer att lämna Barça och avsluta karriären. Matchen mot Almería blir den sista i Barça-tröjan på Camp Nou, tisdagens match mot Osasuna den sista i Barça-tröjan överhuvudtaget.

Vad gäller matchen är den precis lika viktig som alla La Liga-matcher framöver då tvålagsracet i ligatoppen fortsätter. Barça har i nuläget en poäng upp till serieledarna från Madrid.

Xavi får tillbaka två försvarsspelare i truppen, då både Eric García och Andreas Christensen är redo för spel igen.

Truppen: ter Stegen; Peña, Tenas, Piqué, Christensen, García, Riad, Alba, Alonso, Balde, Bellerín, Busquets, de Jong, Pedri, Gavi, Pablo Torre, Casadó, Dembélé, Raphinha, Ansu Fati, Ferran, Lewandowski.

Noterbart är att de två Barça B-spelarna Chadi Riad (mittback) och Marc Casadó (pivote) tar plats i truppen. Saknas gör Jules Koundé, Ronald Araújo, Sergi Roberto, Franck Kessíe och Memphis Depay.

Preliminär elva: ter Stegen; Balde, García, Alonso, Alba; de Jong, Busquets, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Raphinha.

Nykomlingen Almería från Andalusien har fått en fin start på La Liga-återkomsten, och återfinns på en trettondeplats efter tolv spelade omgångar.

Barça-bekantskap finns i form av Chumi (44 matcher för Barça B, tre matcher för Barça) och Sergio Akieme (27 matcher för Barça B). Övriga lirare att hålla utkik efter är mittbackstalangen Kaiky och den offensiva fäktare Adri Embarba.

Preliminär elva: Martínez; Pozo, Ely, Babic, Akieme; Meleo, De La Hoz, Baptistão, Robertone, Embarba; Touré.

Det finns naturligtvis inget annat än tre pinnar för Xavis mannar på Camp Nou på lördagen. Ska det bli någon ligatitel när våren går mot sommar är en poängtapp hemma mot en nykomlingen inte något som rekommenderas.

I övrigt är det såklart Gerard Piqué som lär dra till sig de flestas ögon. Huruvida mittbacken startar matchen eller inte återstår att se. Känslan är i alla fall att Xavi kommer ge Geri ett antal minuter för sista gången på Camp Nou.

Hur hemmapubliken reagerar blir oerhört intressant.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Vad? La Liga, omgång 13: FC Barcelona – UD Almería
När? Lördag 5/11, 21:00
Var? C More

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-11-04 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona