2022-10-04 21:00

Inter - Barcelona

Inför: Inter – FC Barcelona

Inför: Inter – FC Barcelona

Efter ett ytterligare tre tunga poäng i helgens tuffa möte med Mallorca, står fortsatt Barcelona som obesegrade i La Liga och nästa stora test för Xavi & co väntar runt hörnet. Barcelona åker till Milano och San Siro för att spela Champions League mot tuffa FC Inter Milan.

Katalanerna påbörjar under tisdagen ett dubbelmöte över åtta dagar som kommer vara avgörande för avancemanget till slutspelet. Förlusten mot Bayern München gjorde det desto viktigare att åtminstone komma med tre poäng från detta dubbelmöte med italienarna. Det för att hålla hoppet uppe om att nå åttondelsfinal i de två sista matcherna i gruppen. Vid fyra eller till och med sex poäng här kan Barça knipa en andraplats. Barcelona och Inter delar just nu på andraplatsen i gruppen med tre poäng vardera.

Inter förtjänar stor respekt efter två starka säsonger i bagaget. Men om det någon gång skulle passa att ställas mot Nerazzurri, så är det nu. Med en väldigt seg start på säsongen har tränaren Simone Inzaghi ifrågasatts och om inte saker och ting börjar vända kan han behöva börja packa väskorna.

Hemmalaget ser även ut att få klara sig utan stjärnorna Romelu Lukaku och Marcelo Brozovic pågrund av skador. Lautaro Martinez ses också vara osäker till spel med en muskelskada. Vid grupplottningen såg detta ut att bli dödens grupp, men med Inter och deras dåliga målproduktion och svaga defensiv ser de inte ut som samma hot som tidigare.

Barcelona anländer med stort självförtroende och ska med sett till formen ses som favoriter, men en sak som inte Xavi har åstadkommit än är att vinna en stor match ute i Europa, speciellt på bortaplan. Det här är en av dem och det är dags att bevisa att Barça hör hemma på den stora scenen.

Inter är i dålig form men det betyder inte att de kommer att ge allt under tisdagskvällen och inte heller att matchen kommer bli lätt för gästerna. Barça måste komma förberedda och spela till högsta kapacitet och allt som inte slutar i en förulst ska ses som ett positivt resultat. För tillfället är situtionen i gruppen av värsta lag, men katalanerna måste ändå vara hungriga på tre poäng.

Truppen som åker till Milano: Ter Stegen, Piqué, Sergio, Dembélé, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Christensen, Marcos Alsonso, Jordi Alba, Kessie, Roberto, Raphinha, García, Iñaki Peña, Balde, Casadó, Gavi, Pablo Torre & Arnau Tenas.

Barcelona Outs & Doubts: Ronald Araujo, Frenkie De Jong, Memphis Depay och Héctor Bellerin.
Inter Milan Outs & Doubts: Romelu Lukaku, Alex Cordaz, Marcelo Brozovic och Lautaro Martínez.

Vad: Champions League, grupp C: Omgång 3.
Var: San Siro, Milano, Italien
När: 4/10, avspark 21.00. (Sänds på C More)
Domare: Slavko Vincic

­¡Visca Barça!

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962022-10-04 10:45:00
Author

Fler artiklar om Barcelona