Coliseum Alfonso Pérez, 2022-05-15 19:30

Getafe - Barcelona

Inför: Getafe CF – FC Barcelona
Gör dessa herrar mål imorgon?

Inför: Getafe CF – FC Barcelona

Med två omgångar kvar spelar Barca sin sista bortamatch för säsongen och det blir mot Getafe.

Getafe som hemmalag är oftast lite svåra att möta. Även om Barça brukar klara av Getafe är detta inte alltid självklart.

Getafe ligger just nu på en 15:e plats i tabellen framför lag som Mallorca, Cádiz och Granada. Getafe kan säkra sin La Liga-status vid rätt resultat imorgon. Skulle det bli två förluster för Getafe och de andra lagen vinner åker man ur ligan.

Vad gäller Barça har man i princip säkrat andraplatsen i ligan, då Sevilla har tappat poäng under de senaste matcherna. Barças spel varit lite ojämnt den senaste tiden. Laget har framförallt haft svårt att vinna matcher hemma på Camp Nou. Senast blev det dock äntligen en seger då Celta Vigo var på besök.

Xavi har en rad skador och avstängningar att ta hänsyn till när han ska pussla ihop elva spelare som ska ta på sig bortastället.

Förväntad startelva: Ter Stegen; Alves, Mingueza, Lenglet, Balde; Gavi, Busquets, Riqui Puig; Dembélé, Aubameyang, Ferran.

Riqui Puig väntas äntligen få chansen. Kanske kan det även bli en plats i startelvan för ovana herrar som Óscar Mingueza och Alejandro Balde. Ronald Araújo stannar hemma efter den otäcka smällen mot huvudet senast.

Två matcher återstår för Xavis mannar innan semestern. Trots att det inte finns så mycket att spela för resultatmässigt finns det en rad spelare som förmodligen vill göra bra ifrån sig för att stärka sina aktier inför en sommar som lär bli full av förändringar.

- - - - - - - - - - - 

Var? Coliseum Alfonso Perez
När? Söndag den 15 maj, kl. 19:30
Domare: Jesús Gil Manzano

Behnam Hashemi Banibehnam.fcb@gmail.com2022-05-14 21:04:00
Author

Fler artiklar om Barcelona